22 Август, 2016 17:06 3 309 3

Челен удар на автобус и камион край Търговище

  • челен удар-
  • автобус-
  • камион-
  • търговище

Един загина, 10 са ранени

Временно е преустановено движението по първокласния път София-Варна в района на прохода „Боаза“. Причината е тежък пътен инцидент между автобус и товарен автомобил.

Сигналът за катастрофата е подаден днес към 15,05 ч на тел. 112. Инцидентът между автобус и товарен автомобил е възникнал на първокласния пътя София-Варна,  на около 7 км от Търговище. На място са екипи на полицията, пожарната и линейки. Благодарение на професионалните им действия, двамата пострадали водачи са извадени от моторните превозни средства и откарани в болница. По първоначални данни има и пострадали от пътниците в автобуса. По-късно е починал шофьорът на камиона "Ивеко" - 43-годишен мъж от гр. Шумен.

Работниците, които са пътували с автобуса са от "Зенон". Те са населените места около Омуртаг и Камбурово. След свършване на първата смяна около 14,00 часа автобусът е трябвало да ги превози до домовете им.

Движението на моторни превозни средства в района временно е преустановено. Обходният  маршрут  се осъществява през с. Презвитер Козма и Лиляк.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Апи

    0 0 Отговор
    "Първокласния път"!!! Докато са такива първокласните пътища, така ще е.
  • 2 гозт

    0 0 Отговор
    тоя изрод с камиона е изпреварвал забранено по най-опасния начин, на един от планинските завои при търговище, без въобще да вижда какво идва насреща иззад завоя! много добре, че е пукнал, иначе кой знае още колко невинни хора щеше да утрепе!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.