22 Август, 2016 19:30 7 716 11

Задържаха младежи след гонка

  • задържаха-
  • младежи-
  • гонка

18-годишният шофьор е карал колата под въздействието на наркотици

Задържаха младежи след гонка - 1

Двама младежи и девойка са задържани в полицията след неподчинение и продължило преследване, съобщиха от МВР.

Тази сутрин към 4 часа, в района на бул. „Черни връх”, полицейски екип забелязал високата скорост с която се движи лек автомобил „Seat Ibiza“ и веднага подал сигнал за спиране на водача. Шофьорът обаче не се подчинил и продължил към ул. „Луи Айер”, където отново не спрял на подадените сигнали на още два полицейски екипа. 

В района на „Околовръстен път” автомобилът бил пресрещнат от друг автопатрул, но водачът отново не спрял на подадените многократни звукови и светлинни сигнали.

По време на шофирането той блъскал колата многократно в пътни знаци и бордюри, преминавал на червен сигнал на светофарите. 

След предприети бързи заградителни действия,  в района на ул. „Опълченска”, 18-годишният нарушител на пътя – Т.П. ,19-годишният,собственик на автомобила и 16-годишно момиче - и тримата криминално проявени, били задържани.

Установено е, че Т.П е управлявал колата без книжка, а полевият тест установил, че е шофирал след употреба на упойващи и наркотични вещества.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по документирането му продължава, материалите са докладвани в прокуратурата.

На маладежа е повдигнато обвинение и с прокурорско постановление мярката му за задържане е удължена до 72 часа. 

По непотвърдена информация полицията е упражнила насилие при задържането на младежите. От полицията категорично отричат да е упражнено насилие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОЙКО

    0 0 Отговор
    МОЖЕШЕ И ПО С ..РКА ДА ИМ НАПРАВЯТ ПОЛИЦАИТЕ ЩОМ СА ПРОЯВИЛИ ГРУБОСТ ПРИ ЗАДЪРЖАНЕТО.Е.АТИ ДЪРЖАВАТА -Е.АТИ ГЛАВНИЯ СЕКРЕТАР - Е.АТИ МИНИСТЪРКАТА - Е.АТИ ПРЕМИЕРА.
  • 2 Пламен

    0 0 Отговор
    Търсим го вече "Бай Тодор"...ама всичко приключи! Наркотици ли...!?!
  • 3 бой тяхната мама изродска

    0 0 Отговор
    При такива п...лчета полицията е длъжна да употреби сила.Бой по тъпите ,бемозъчни кратуни.От тези боклуци хора няма да стане.Или ще се изпотрепят по пътищата или ще са по затворите.
  • 4 бай Тошо

    0 0 Отговор
    18, 19 и 16 годишни, и тримата криминално проявени.........ехаааа, ей на тва му се вика бърза крими кариера. Пиклата е още малка за кауша ама двамата рейсъри вече могат да си сменят постоянното жителство там. Ей до тва води липсата на ония прекрасни институции като казармата, ТВУ и разбира се бай Тошо, за когото наистина вече много хора си мечтаят да се върне, ама нема как. Просто малките копеленца са извадили късмета да налетят на ченгетата, а не на някои "батки", дето след отнемане на предимство или пък катастрофа на пътя направо щяха да ги попилеят от бой, и вече нямаше да се правят на лоши момчета, и момиче.
  • 5 БАЙ ГАН4О

    0 0 Отговор
    Има как има не се заблуждавай.Най лесно стават немислимите неща бай Тошо
  • 6 НЙПД

    0 0 Отговор
    В САЩ направо ги застрелват, като кучета и после полицаите получават награда.
    В България престъпниците са на почит, защото престъпници управляват държавата.
  • 7 Тинки Уинки

    0 0 Отговор
    След 2 дни, ще ги пуснат пот домашен арест, ще им платят гаранцията, и до седмица ще се разхождат на свобода. Утрешния ден, тези същите могат за погубят нечие семейство!Това е БЪЛГАРИЯ! Сами се затриваме, после искаме развитие! Пффф!!
  • 8 Гай Ричи

    0 0 Отговор
    С физическа сила в МВР всичко ще си дойде на мястото.
  • 9 666

    0 0 Отговор
    Застрашили са животът на пешеходци, на останалите участници в движението, на полицаи.... и ще се разминат с още една условна. В нормална държава щяха да ги застрелят, а тук обвиняват полицаите, че са упражнили насилие при задържането им. Пожелавам на съдията който ще ги пусне, следващия път тия хубостници да прегазят децата му.

    Между другото ако ги напсувам - ще ме осъдят.
  • 10 ПОТРЕБИТЕЛ

    0 0 Отговор
    повече гласност и всичко ще си дойде на мястото.Иначе ако няма провинения и чисто минало всичко ок глоба и маже би лишаване от правоуправление
  • 11 GTT

    0 0 Отговор
    Престанете всяко събитие свързано с коли да го наричате ГОНКА!!