775 0

Клошарят обвинен за палежа в Пловдив остава в ареста

Клошарят, обвинен за пожара в тютюневите складове в Пловдив остава в ареста. Любомир Данчев е обвинен за умишлен палеж на един от четирите тютюневи склада, съобщиха от Съдебната палата в Пловдив. 

Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Той е обвинен в извършване на престъпление, за което се предвижда от три до дванадесет години лишаване от свобода. 
Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянието, в което е обвинен, смятат съдиите.
 
Съдът счете, че е налице реална опасност да извърши друго престъпление, която се извежда и от степенна на обществена опасност на престъплението, която в този случай несъмнено е висока. Касае се за посегателство над културни ценности, символи на градския облик. От друга страна липсата на семейна ангажираност, на постоянна трудова заетост, на постоянен адрес, невъзможността Любомир Д. да бъде намерен на известнитя му по лична карта адрес, скитническия начин на живот, мотивират реалната опасност и да се укрие и съществено да затрудни воденото против него наказателно преследване.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивски апелативен съд.


 Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай