Last news in Fakti

25 Август, 2016 19:53 1 219 0

Клошарят обвинен за палежа в Пловдив остава в ареста

  • пожар-
  • пловдив-
  • ареста
Клошарят обвинен за палежа в Пловдив остава в ареста - 1

Клошарят, обвинен за пожара в тютюневите складове в Пловдив остава в ареста. Любомир Данчев е обвинен за умишлен палеж на един от четирите тютюневи склада, съобщиха от Съдебната палата в Пловдив. 

Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Той е обвинен в извършване на престъпление, за което се предвижда от три до дванадесет години лишаване от свобода. 
Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянието, в което е обвинен, смятат съдиите.
 
Съдът счете, че е налице реална опасност да извърши друго престъпление, която се извежда и от степенна на обществена опасност на престъплението, която в този случай несъмнено е висока. Касае се за посегателство над културни ценности, символи на градския облик. От друга страна липсата на семейна ангажираност, на постоянна трудова заетост, на постоянен адрес, невъзможността Любомир Д. да бъде намерен на известнитя му по лична карта адрес, скитническия начин на живот, мотивират реалната опасност и да се укрие и съществено да затрудни воденото против него наказателно преследване.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивски апелативен съд.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА