1 409 1

Иззеха близо 3 тона нелегално гориво

Митничари от Бургас иззеха горивото от бензиностанция-автоцистерна в яхтено пристанище в Созопол

Калина Петрова

Митнически служители от отделите „Митническо разузнаване и разследване" и „Акцизи" към Митница Бургас иззеха 2827 литра нелегално дизелово гориво от бензиностанция-автоцистерна за продажба на горива на малки плавателни съдове в яхтено пристанище в Созопол. Бензиностанцията-автоцистерна е запечатана, а собственикът на търговския обект е санкциониран с акт за нарушение на чл. 126 от Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/.

Бензиностанцията-автоцистерна е била разположена в яхтено пристанище в Созопол за продажба на дизелово гориво и бензин на яхти, джетове и др. малки плавателни съдове в порта. При митническата проверка е установено, че бензиностанцията-автоцистерна се състои от три отделни секции, пълни с горива, но само две от секциите  са били снабдени с нивомерна система и фискално устройство в съответствие със законовите изисквания. Между двете легални секции с дизелово гориво и бензин е била разположена и трета нелегална секция, също пълна с гориво.

Подвижната бензиностанция е запечатана за срок от 30 дни. Извършена е проверка на всички документи за зареждане с горива и платен акциз. Взети са проби от наличните горива в бензиностанцията за лабораторен анализ в акредитирана митническа лаборатория.

Резултатите от проверката на документите и извършения лабораторен анализ показват, че нелегалната секция в бензиностанцията-автоцистерна съдържа  2 827 литра дизелово гориво с неясен произход и без платен акциз, което не съответства по състав на представените документи от бензиностанцията за заредено дизелово гориво. Работата по случая продължава.

Бургас / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • незнайко
    Отговор
    1 13:16  29.08.16
    2827 литра нелегално дизелово гориво, с цена 2 лева това са 5654 лева. КТБ откраднаха 3 милиарда-3 000 000 000 и никой не ги хвана. Това се казва кокошкарство, по отношение на измамите. Защо изобщо е пусната тази статия? Направете си сметка колко такива цистерни са откраднати.

Напиши коментар:


Публикувай