953 1

Прокуратурата разследва масовия бой в бежански център - Харманли

Калина Петрова

Районна прокуратура-Харманли образува досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда на другиму, като деянието е извършено по хулигански подбуди. На 28 август 2016 г. в Регистрационно-приемателния център за бежанци в гр. Харманли е възникнало масово сбиване, при което е била причинена средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на челюстта, на Саед Р., гражданин на Ирак, на който е била оказана медицинска помощ. Досъдебното производство се води срещу неизвестен извършител, образувано е на 30 август 2016 г., и се наблюдава от районния прокурор Маргарит Стоилов.

Под ръководството на Районна прокуратура-Харманли се изясняват причините за масовото сбиване, извършват се разпити на свидетели, назначени са експертизи и др. Установява се и извършителя, който по време на инцидента е счупил предно панорамно стъкло на лек автомобил на МВР.

И в момента продължават активните процесуално-следствени действия по случая.

Пред бежанския център и в момента има полиция.

Днес Министерски съвет прие промени в Устройствения правилник на Държавната агенция за бежанците (ДАБ). Ще бъдат обособени и центрове от затворен тип, в които ще бъдат настанявани бежанци, които системно нарушават реда или чакат закрила. Около тези центрове ще бъдат издигнати огради и няма да може да се влиза или излиза от тях без придружител.

Мерките бяха гласувани заради засиления мигрантски натиск и масовия бой в центъра за бежанци в Харманли, където след инцидента бе въведен вечерен час, а полицейският контрол бе засилен.

Бежанците у нас ще могат да се движат в строго определени зони. Въпросните зони могат да бъдат цели квартали или дори градове, като в тях трябва задължително да има болница, училище и пазар.

Хасково / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • аут
    Отговор
    1 14:40  31.08.16
    Няма какво да разследвате, а веднага депортация!!! Незабавно, ако не искате скоро да пострада мирното българско население. Тези знаци не ви ли стигат за да сте наясно, какво ще следва от тук насетне! Така че незабавна депортация, а ако решите да оставите някои от тия за да угодите на шефката ви Меркел то тогава "пребиваване от закрит тип"!

Напиши коментар:


Публикувай