31 Август, 2016 23:30 2 770 0

Разбиха минилаборатория за метамфетамин

  • минилаборатория-
  • метамфетамин-
  • разбиха
Разбиха минилаборатория за метамфетамин - 1
Снимки: МВР

Минилаборатория за производство на метамфетамин е разкрита при съвместна операция на криминалисти на ОДМВР- Стара Загора и Бургас, съобщиха от МВР.

Спецоперацията е реализирана след няколкомесечно разследване, започнало на територията на Слънчев бряг, Несебър и Свети влас от служители на отдел „Криминална полиция“ в ОДМВР-Бургас. В хода на оперативните действия активно се включили и колегите им от ОДМВР-Стара Загора. Така, след професионално планиране на съвместната реализация, в района на старозагорското село Хан Аспарухово, в паркиран автомобил - "БМВ Х5", са задържани криминално проявените К.И. /36г./ от Бургас, който по настоящем живеел в селото, и Х.К. /32 г./ от Елхово . 
При последвалото претърсване в обитаваната от К.И. къща в селото криминалистите открили помещение, пригодено за лаборатория за производство на синтетични наркотични вещества и оборудвано с необходимите за целта съоръжения и химически вещества. Там, са намерени и иззети пет полиетиленови плика с около 42 г метамфетамин /пико/. От помещението  са иззети прибори, термометри, колби, електронни везни и опаковки от прекурсори, служещи за приготвяне на синтетична дрога и 11 незаконно притежавани боеприпаса за огнестрелно оръжие, кал. 22. Извършени са процесуално-следствени действия и на автомобила, с който мъжът се придвижвал.
По първоначални данни произведеният метамфетамин бил предназначен за разпространение на територията на Слънчев бряг, Несебър и Свети Влас. 
За извършено престъпление по чл.354а от НК срещу  К.И. и К.Х . е образувано досъдебно производство. На 29.08.т.г. с постановление на Окръжната прокуратура в Стара Загора на двамата е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа. Работата по документиране на цялостната им престъпна  дейност продължава. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА