1 955 0

Разбиха минилаборатория за метамфетамин

Снимки: МВР
Снимки: МВР
Анжелина Димитрова

Минилаборатория за производство на метамфетамин е разкрита при съвместна операция на криминалисти на ОДМВР- Стара Загора и Бургас, съобщиха от МВР.

Спецоперацията е реализирана след няколкомесечно разследване, започнало на територията на Слънчев бряг, Несебър и Свети влас от служители на отдел „Криминална полиция“ в ОДМВР-Бургас. В хода на оперативните действия активно се включили и колегите им от ОДМВР-Стара Загора. Така, след професионално планиране на съвместната реализация, в района на старозагорското село Хан Аспарухово, в паркиран автомобил - "БМВ Х5", са задържани криминално проявените К.И. /36г./ от Бургас, който по настоящем живеел в селото, и Х.К. /32 г./ от Елхово . 
При последвалото претърсване в обитаваната от К.И. къща в селото криминалистите открили помещение, пригодено за лаборатория за производство на синтетични наркотични вещества и оборудвано с необходимите за целта съоръжения и химически вещества. Там, са намерени и иззети пет полиетиленови плика с около 42 г метамфетамин /пико/. От помещението  са иззети прибори, термометри, колби, електронни везни и опаковки от прекурсори, служещи за приготвяне на синтетична дрога и 11 незаконно притежавани боеприпаса за огнестрелно оръжие, кал. 22. Извършени са процесуално-следствени действия и на автомобила, с който мъжът се придвижвал.
По първоначални данни произведеният метамфетамин бил предназначен за разпространение на територията на Слънчев бряг, Несебър и Свети Влас. 
За извършено престъпление по чл.354а от НК срещу  К.И. и К.Х . е образувано досъдебно производство. На 29.08.т.г. с постановление на Окръжната прокуратура в Стара Загора на двамата е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа. Работата по документиране на цялостната им престъпна  дейност продължава. 

България


Напиши коментар:


Публикувай