Last news in Fakti

2 Септември, 2016 13:33 1 650 0

Гинева остава в ареста за убийството на съпруга си

  • гинева-
  • ареста-
  • убийството-
  • съпруга си-
  • учителка

Учителката Веселина Гинева, срещу която Окръжна прокуратура-Бургас повдигна 4 обвинения, остава в ареста. Решението взе Бургаският апелативен съд.

Бургазлийката е обвинена в това, че:

За периода от неустановена дата в началото на май 2013 г. до 10.03.2014 г., в Бургас, в дома си, намиращ се в ж.к.Лазур, бл.2, ет.8, ап.39, противозаконно лишила от свобода бившия си съпруг Д.М., като го държала заключен посредством заключване на секретна брава на врата на една от стаите в жилището. Лишаването от свобода на съпруга й продължило повече от две денонощия.

За периода от 10.03.2014 г., до 01.08.2014 г., в Бургас, в дома си противозаконно лишила от свобода бившия си съпруг Д.М., като го държала заключен посредством заключване на секретна брава на врата на една от стаите в жилището, което лишаване от свобода продължило повече от две денонощия.

На 01.08.2014 година, в условията на съвкупност с престъпленията по т.І и т.ІІ от Постановлението, в Бургас, в дома си, Гинева умишлено умъртвила бившия си съпруг, който бил в безпомощно състояние – с открита голяма рана на гърба, болки в долните му крайници, довели до обездвижеността му, както и измършавяване на организма на пострадалия.

За времето от август 2014 година до август 2016 година, в условията на съвкупност с престъпленията по т.І, т.ІІ и т.ІІІ от настоящото Постановление, в град Бургас, при условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудила и поддържала у служител-касиер в банка, в заблуждение, че притежава пълномощно, като пълномощник на живо лице, за теглене на парични средства от банкова сметка на името на бившия си съпруг Д.М.и с това причинила имотна вреда на НОИ в общ размер на 21 830.00 лева, като причинената вреда е в големи размери.

Според прокурора, налице са достатъчно доказателства, за да бъде направено обосновано предположение, че обвиняемата е извършила престъпленията, в които е обвинена. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че обвиняемата Гинева може да се укрие или да извърши ново престъпление, като мотивира думите си с тежестта на обвиненията, както и с поведението на Гинева, характеризиращо я като личност с висока степен на обществена опасност.

Съдът прие мотивите на Прокуратурата и потвърди Определението на Окръжен съд-Бургас, като остави Гинева в ареста.

Определението на Апелативен съд –Бургас е окончателно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА