4 Септември, 2016 13:51 3 482 2

Арестуваха стрелеца от Ябланица

  • стрелеца-
  • ябланица
Арестуваха стрелеца от Ябланица - 1

Мъжът, прострелял непълнолетен младеж в землището на с. Ябланица, е задържан за 72 часа и привлечен като обвиняем за три престъпления, съобщават от МВР.

Разследването по случая започнало на 2 септември, когато малко след 13 часа в полицията се получил сигнал за прострелян в гърба 16-годишен младеж в землището на с. Ябланица. Полицейските служители изяснили, че потърпевшият е помагал на свои познати при регламентиран дърводобив и е бил ранен при произведени изстрели по товарния автомобил, с който са превозвали дървата. Младежът е транспортиран в болнично заведение с прострелна рана в гърба.

На местопроизшествието е извършен оглед и по случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на районната прокуратура в Своге. В хода на незабавно предприетите оперативно- издирвателни действия, проведени от криминалисти от РУ- Своге и ОДМВР- София, е установен и задържан извършителят на престъплението- В.В. от София.

Намерено и иззето е и самоделното огнестрелно оръжие, използвано от него. В хода на разследването е установено, че 29- годишният мъж е извършител и на още едно престъпление. Около 20 часа на 1 септември е произвел изстрели по лек автомобил, паркиран пред частен дом в с. Ябланица, счупил е прозорците от лявата страна на автомобила и е срязал гумите му, а минути по- късно е прострелял и два коня в центъра на селото.

След събрани достатъчно доказателства за виновността му В.В. е привлечен в качеството на обвиняем. С постановление на Районна прокуратура- Своге на обвиняемия е наложена 72- часова мярка за неотклонение „задържане под стража“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 yoni

    1 0 Отговор
    tozi e na novi narkotici :D
  • 2 Markus

    1 0 Отговор
    Toia go v garba