Last news in Fakti

7 Септември, 2016 09:54 16 453 4

Лунгара от Галиче се предава в ефир

  • лунгара-
  • галиче-
  • предава-
  • ефир

Веселин Попов и сина му бяха обявени за общодържавно издирване след сигнал за заплахи и нападение, подаден от съпругата на кмета на Галиче Ценко Чоков

Лунгара от Галиче се предава в ефир - 1

Полицията издирва Веселин Попов – опонента на кмета на Галиче Ценко Чоков, но вместо органите на реда, с него пряко в ефир разговаря репортер на bTV.

Попов, по прякор Лунгара, беше обвинен от съпругата на Чоков, че пред дома ѝ отправял заплахи за нейния живот, а също така организирал нападение срещу кола на охранители, наети от семейството на Чоков.

Сега обаче Лунгара и неговият син твърдят, че изобщо не знаели да са издирвани и никога не са се крили. По думите им никой не ги е търсил – нито писмено, нито лично.

„Винаги съм бил на разположение – не се крия, гледам си сериалите вкъщи, не знам Чокови какво искат от нас”, твърди Попов. По думите му той и синът му разбрали от телевизията, че са издирвани.

На въпроса обаче защо не са отговаряли на позвъняванията на репортери, синът на Лунгара заяви, че не вдигал на позвънявания от непознати номера, тъй като постоянно получавал заплахи по телефона. Като разбрал, че го търсят от медиите, се обадил. Това не означавало, че се крие.

Веселин Попов беше категоричен, че не е ходил у дома на Чокови и не е заплашвал съпругата му.

„Не бих си го позволил, страшно много я уважавам като човек”, заяви той.  

На въпрос как така станалото се потвърждава от очевидци – охранители от фирмата, наета от Чоков, както и от сестрата на съпругата му, Попов заяви, че охранителите може да си говорят каквото искат.

Как аз съм обвиняем за този случай, запита синът на Попов. След това уточни, че той реално не знаел да е обвиняем, а направил това заключение от видяното по телевизиите.

За разлика от него и баща му обаче, други хора в Галиче са били задържани в полицията заради последното нападение.

Свидетели, защитаващи позицията на Попови, твърдят, че не само са били привиквани за обяснения, а в полицията дори им е оказван натиск – и с физическо насилие – да свидетелстват срещу Попов и да признаят участие в нападението над колата на охранителите на Чокови.  

„Седнах на стола и направо започнаха да ме бият. Единият беше началникът на полицията, другите – двама полицаи, на които не знам имената. Удряха ме в главата и в слабините, за да ме накарат да призная и да свидетелствам: „Кажи, че си ти и че те карат тия хора”. Но това го правят хората на Ценко – да трошат, да разбиват”, коментира един от младежите около баща и син Попови.

Как полицията е търсила всички, но само не Лунгарите?

„Не мога да кажа, ама така излиза. Ние сме си вкъщи, не сме се крили”, каза за пореден път Веселин Попов.

По думите му в момента те чакат адвоката си и отиват да се предадат в полицията, която определиха като „чоковска” – за да разберат какво са извършили, без да знаят.

По време на живото предаване от Галиче по телефона се включи и съпругата на Ценко Чоков.

Тя заяви в ефир, че има видеоклип и снимки, на които се вижда как Лунгара е бил пред къщата им, докато е отправял заплахи преди няколко дни.

Цветелина Нелова обясни, че Лунгара се появил в полунощ пред къщата ѝ, където живее сама със сестра си, тъй като Ценко Чоков от три месеца е в ареста.

Лунгара спрял колата си – сив форд, и без да слиза от нея започнал да заплашва и да сипе нецензурни думи по адрес на Нелова.

„Изгаси автомобила и свали стъклото, псува ме много пъти, нарече ме по какъв ли не начин. „Аз теб ще те убия,

ти си много нагла, мен не ме е страх от никого, аз съм Господ”,

ми каза”, твърди тя.

По-късно разбрала, защо този човек нямал страх от никого и смятал, че е Господ – имал две ефективни присъди за убийство.

Според Нелова не са верни твърденията, че Чоков е организирал сам нападението над автомобила на охранителите си, така че да накара фирмата да развали договора си, защото не им плащал.

Плащаме редовно, с 15 дни предплата, заяви тя.

На въпрос защо обаче нападателите са се насочили към колата на охранителите на Чоков, а не към скъпите му джипове, Нелова отвърна, че и това можело да стане, ако ги е нямало охранителите.

Според нея целта на опонентите на семейството ѝ е именно охранителите да се откажат от задълженията си.

Това вече се било случило с първата наета фирма, която се отказала само след три дни работа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    1 0 Отговор
    ГЕРБ оставят разни самозабравили се селяци да пълнят медийното проатранство,
    за да могат да си крадат на воля или поне да разхищават на воля държавни пари.
    Докато ни управляват милиционери и бивши членове на БКП сме на потъващ кораб.
  • 2 краси

    1 0 Отговор
    1 от 2мата ке падне. най вероиятно ценко, и така е редно.
  • 3 дъге

    2 0 Отговор
    Свалям шапка на всеки който може да държи м....лите в подчинение,Ценко Чоков го прибраха че заплашвал м......сарите,ми да пребират и Лунгара или да пускат Чокови,някой трябва да защитава и тяхното семейство.
  • 4 Роман "Маверика"Ценов

    1 0 Отговор
    Така трябва.