2 395 2

Спипаха камион облепен с контрабандни цигари

Спипаха камион облепен с контрабандни цигари
Калина Петрова

Поредна шофьорска изобретателност в създаването на тайни места за транспорт на контрабандни цигари беше разкрита от инспектори на Митница Русе. Водач на турски камион тапицирал двигателя на превозното средство със стекове цигари от марката „LM".  

Той е спрян на излизане от страната през ГКПП-Дунав Мост и насочен за проверка със скенер. Резултатът от сканирането предизвикал и извършването на щателна митническа проверка.  Под капака на двигателното отделение инспекторите от Митница Русе открили 150 кутии, прикрепени с  тиксо и залепваща лента към конструкцията на двигателя.  Всички цигари са без български акцизен бандерол и с надпис „Duty Free".  Шофьорът е задържан и срещу него е образувано досъдебно производство .

Досъдебно производство е образувано и срещу водача на друг товарен автомобил с турска регистрация.  Той е подведен под отговорност за държане и пренасяне на 260 кутии цигари от същата марка „LM". За разлика от колегата си, той не проявил чак толкова старание в търсене не необичайни места за стоката си и натъпкал нелегалните тютюневи изделия в кухините на шофьорската кабина. 
Двамата шофьори, турски граждани, бяха осъдени по бързата процедура за идентични престъпления и получиха наказания от по 6 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. И на двамата са наложени глоби в размер на стойността на пренасяните цигари по цени на съдопроизводството, съответно 1050 лева в първия случай и 1950 лева във втория случай.

Само за последните няколко дни митническите инспектори на ГКПП-Дунав мост, Русе - Гюргево разкриха три идентични случая на държане и пренасяне на цигари без български акцизен бандерол.  Задържани са общо 590 кутии цигари. В ареста от снощи е и румънски гражданин, шофьор на камион. В кабината на управляваното от него превозно средство са открити 180 кутии цигари.  Той също ще бъде изправен на съд по бързата процедура.

Русе / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гьобелс
  Отговор
  1 19:22  08.09.16
  зАВАЛИЯТА,А онези които прекрават по 100 тира на седмица скенер не ги лови!
 • Ели
  Отговор
  2 20:08  09.09.16
  Жалко ! Спрели са най-хубавите цигари. И пак ще пуша 5 лв.

Напиши коментар:


Публикувай