1 839 0

Откриха над 250 кг канабис

Солидно количество марихуана е открито и при акция на полицаи от Пазарджик

Анжелина Димитрова

Над 250 кг канабис откриха полицейски служители в района на Сандански, съобщиха от МВР.

В местността „Мечкарките”, землище на село Лиляново, в гориста местност на Държавен горски фонд са намерени засадени около 20 зелени растения с общо тегло около 40 килограма, които при полеви тест реагирали положително на канабис.

Други две места със засадени наркотични растения са открити в землището на същото село при съвместни действия на служители на РУ - Сандански и на сектор „БОП“. Иззети са общо 70 стръка, тежащи общо около 227 килограма, дали положителна реакция на канабис.

Солидно количество марихуана е открито и при акция на служители от сектор „Криминална полиция” при РУ - Пазарджик. В къща в село Пищигово, обитавана от 28-годишен мъж от Варна, полицаите открили 182 грама суха зелена маса, която реагирала положително на марихуана.

В хода на разследването криминалистите изяснили, че мъжът е използвал два необитаеми имота в съседство, където изградил прикрита система за капково напояване, свързваща неговия имот и другите два. Открити и изкоренени са 17 растения с тегло около 71 килограма.

Мъжът е задържан в ареста за срок до 24 часа. Процесуалните действия продължават под ръководството на Районна прокуратура - Пазарджик.  

България


Напиши коментар:


Публикувай