2 050 1

Корумпиран руснак със сметки в Швейцария

Венцислав Михайлов

В швейцарски сметки, свързани със семейството на арестувания за корупция руски полицейски шеф Дмитрий Захарченко, са открити около €300 млн., съобщава Росбалт.

При обиск в Русия властите конфискуваха $125 млн. и €2 млн. в брой.

Руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) е открила, че Дмитрий Захарченко е открил офшорни сметки на името на своя 53-годишен баща Виктор Захарченко.

Руските власти са открили шест сметки в Rothschild Bank и други в женевския клон на Dresdner Bank. Сумите в тях били в размер на 45 до 47 млн. евро.

Дмитрий Захарченко беше задържан при зрелищна акция на руската полиция на 9 септември. Той е обвинен в злоупотреба с длъжностно положение, взимане на подкупи в особено големи размери и възпрепятстване на работата на следовател.

Официалните доходи на директора на антикорупционното звено за тази година е съставлявал 3 милиона рубли. Дмитрий Захарченко за последните три години направи стремителна кариера в йерархичната стълбица за борба с корупцията от обикновен служител до и.д. шеф на дирекция за борба с икономическата престъпност в МВР на Русия.

Русия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 909 БЪЛГАРИЯ
    Отговор
    1 14:38  14.09.16
    Русия Бият ЕС по корупция ,мошенничество ,престъпност и и пияни мързеливи Руснаци !

Напиши коментар:


Публикувай