626 0

Кметът на Перущица остава в ареста

Той беше задържан след акция на ДАНС и полицията

Кметът на Перущица остава в ареста
Анжелина Димитрова

Кметът на Перущица Ради Минчев остава в ареста за 72 часа, решила прокуратурата.

Той бе задържан вчера след акция на ДАНС и полицията, като заедно с него бяха отведени още петима служители на общината. Сред тях бяха архитектът и секретарката на кмета. Всички те обаче след това са били освободени.

С обвинение за корупция зад решетките остава само кметът.

Съпартийците му от ДСБ обаче смятат, че случващото се е координирана политическа атака. А човекът, подал сигналите срещу Минчев, казва, че обвинението идва късно, съобщи Нова телевизия.

Припомняме, че кметът на Перущица Ради Минчев беше арестуван, след като общинският съветник от БСП Георги Злачев е подал два сигнала за финансови злоупотреби от страна на градоначалника. Единият е, че е подарил 10 тона желязо за 5000 лева на строителната фирма, ремонтирала Историческия музей. Вместо парите да отидат в общинската хазна, са преведени по сметката на частното дружество.

„Той обясни, че е дал на фирмата, която прави ремонта на музея, да я предадат те, за да вземат парите, защото се появили някакви непредвидени работи”, обясни общинският съветник Георги Злачев.

„Кметът е арестуван за длъжностни престъпления. Има вписани фалшиви договори за надзор, което е нарушение на Закона за обществените поръчки. Това е една част от нарушенията, които е направил”, коментира Атанас Ташев, бивш зам.-кмет на община Перущица.

София / България

Още по темата

 • Съдът освободи от ареста кмета на Перущица

  Съдът освободи от ареста кмета на Перущица

  Апелативният съд в Пловдив пусна под гаранция арестувания миналата седмица кмет на Перущица Ради Минчев. Около 40 жители на Перущица пък се ...
  20.09.2016
  743
  1
 • Още двама на съд заедно с кмета на Перущица

  Още двама на съд заедно с кмета на Перущица

  Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна обвинения на кмета на община Перущица Ради Минчев за поискан подкуп, както и на още две лица -  Павлин ...
  14.09.2016
  1 188
  0
 • Задържаха кмета на Перущица

  Задържаха кмета на Перущица

  Кметът на Перущица Ради Минчев е арестуван при операция на пловдивската окръжна прокуратура, съобщи бТВ. Под нейно ръководство в общината се ...
  13.09.2016
  1 430
  0

Напиши коментар:


Публикувай