Last news in Fakti

15 Септември, 2016 08:14 2 830 3

Прокуратурата разследва Стоян Александров за лихварство

  • стоян александров-
  • лихварство-
  • разследва-
  • прокуратурата

Проверката е започнала на 8 септември и е за периода 2002 – 2016 г.

Прокуратурата разследва Стоян Александров за лихварство - 1
Снимка: bTV

Прокуратурата разследва бившия финансов министър Стоян Александров за лихварство, съобщи говорителят на главния прокурор – Румяна Арнаудова, за bTV.

Проверката се води от Софийската градска прокуратура и е започнала на 8 септември.

Тя е за периода 2002 – 2016 г.

Вчера в ефира ма bTV трима души разказаха, че са вземали заеми от Александров с лихви, включително и скрити, и са им начислявани наказателни лихви от 0,5% за ден просрочено задължение.

Един от потърпевшите сключил договор за заем в размер на 306 хил. долара, а получил близо 50 хил. по-малко.

Срещу Александров са заведени няколко дела. Длъжниците му го обвиняват и в подправяне на документи.

Наказанието за лихварска дейност е от три до пет години затвор и конфискация до 1/2 от имуществото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шефьор

    0 1 Отговор
    Познавам г-н. Александров много добре и едва ли е престъпил закона. В действителност и парите и това какво ще прави са си негова лична работа. За мен това е медийна димка и нищо друго.

    Коментиран от #2

  • 2 mr A

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Шефьор":

    Ей платен защитник,внимавай като за 20 лева лъжеш в защита на такъв долен душманин!Защото господ си знае работата,утре ще ти се случи нещо лошо,ще вземеш заем от един такъв "добър" човек и като жертвите му ще се окажеш на улицата!Съд и затвор за такива нещастници,работел е в банка и от кабинета си е набирал жертви за финансовите си измами и машинации!Затвор и конфискация на имуществото на него и семейството му!
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    Гледам днес наглата дончева взела да го защитава,поне да бяха сложили платено съобщени под интервюто с нея днес!Ако се направи проверка като нищо ще се окаже ,че той и е най големия спонсор на поредния и жалък опит да стане президент простата!