Last news in Fakti

16 Септември, 2016 20:48 10 574 6

Спипаха Златистия с фалшива книжка

  • злати златев - златистия-
  • златистия-
  • книжка

Документът е издаден докато той излежава 17-годишна присъда за убийството на дупнишкия бизнесмен Любомир Мантарков през 1997 г

Спипаха Златистия с фалшива книжка - 1

Полицаи спипаха с фалшива книжка излезлия преди 10 месеца от затвора Злати Златев-Златистия, съобщи struma.bg.

Той пътувал с BMW-то си с варненска регистрация по дупнишките улици, когато бил спрян за проверка от патрул. Оказало се, че книжката на Златистия е фалшива. Документът е издаден докато той излежава 17-годишна присъда за убийството на дупнишкия бизнесмен Любомир Мантарков през 1997 г. Тогава Златев беше на 31 г. След като е установено, че свидетелството за правоуправление на 49-дупничанин е фалшиво, той е задържан за 24 ч в РУП. Преди да бъде преведен в ареста, преминал преглед в Спешен център. Лекарите констатирали, че здравословното му състояние позволява да остане в ареста за 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство за ползване на неистински документ. В края на октомври миналата година Злати Златев-Златистия след 15 г. зад решетките излезе предсрочно на свобода.

Малко преди това стана баща на момиченце от приятелката си. Той излежа голяма част от присъдата си в Софийски централен затвор. Последните две години бе в затворническото общежитие в Самораново. Няколко месеца преди да излезе на свобода по негово желание беше преместен във Варненския затвор с мотива, че ще е по-близо до клиниката, в която лекуват болния му крак.

Във Варна живее и синът му от първия му брак - Йордан. В мутренските години Златистия гравитираше около ВИС-2 в Дупница. Никой в града не смееше да му се опълчи. Дупничани все още си спомнят как при един запой в заведение в центъра пиян е хвърлял пачки с банкноти, а минувачите ги събирали по земята и ги слагали в джобовете си. Златистия е пристигнал в Дупница за няколко дни, за да се види с близките си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БГстража

    3 0 Отговор
    Отрепка
  • 2 незнайко

    0 0 Отговор
    И за какво е бил в затвора, след като ще продължи с проявите си на -( В мутренските години Златистия гравитираше около ВИС-2 в Дупница.)-край на цитата. Демокрацията трябва да се премахне.
  • 3 Васичка Атанасова

    0 2 Отговор
    лудяга е този
    и какъв затвор
    идваше на свети константин
    винаги си излизаше че и дете си напривил
    кара х 5
  • 4 909 БЪЛГАРИЯ

    2 1 Отговор
    СПИПАХА ЗЛАТИСТИЯ ! А НЕ МОГАТ ДА СПИПАТ НЕГРАМОТНИТЕ ЦИГАНИ ,ЧЕ КАРАТ С КУПИНИ ФАЛШИВИ КНИЖКИ И ДРОГИРАНИ А???? ДА ТИ И СКАПАНАТА ДЪРЖАВА !
  • 5 Георги Христев дръндев

    1 3 Отговор
    Голям пич е
    Ас съм от Карлово
    С теб сме Злати
  • 6 Георги Христев дръндев

    1 2 Отговор
    Пич