Last news in Fakti

17 Септември, 2016 23:31 2 987 2

В Пловдив хванаха часовници менте

  • часовник-
  • митница-
  • менте
В Пловдив хванаха часовници менте - 1

Над 15 000 ръчни чиновника задържаха митническите служители от Митница Пловдив заради съмнение, че артикулите са фалшиви и нарушават права на 25 търговски марки.

В Митница Пловдив са били представени стоки, натоварени в камион с иранска регистрация, с получател пловдивска фирма и предназначени за реекспорт към Турция.

В транспортните документи е посочено, че стоките са натоварени в Свободна зона Арас в Иран, а търговската фактура е издадена от фирма от Китай. Във фактурата стоките са описани само като чанти, портмонета, часовници, шапки и аксесоари.

След анализ на риска митническите служители са пристъпили към щателна митническа проверка на товара.

Установено е, че между другата стока, която е редовна, всички съдържащи се в колетите часовници - общо 15 430 на брой, носят знаци на 25 известни търговски марки - Patek Philippe, Rolex, Ulisee Nardin, Audemars Piguet, Daniel Wellington, Breitling, Frank Muller и други.

Часовниците са задържани в склада на Митница Пловдив. За задържането ще бъдат уведомени правопритежателите на търговските марки, които в срок от 10 работни дни следва да се произнесат фалшиви ли са стоките.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 далавера

    0 0 Отговор
    После ще се появят по нашите лъскави магазини за по 5-6 цифрени суми. Е честито.
  • 2 Венци

    0 0 Отговор
    С краката ли пишеш, Венци? " Ръчни чиновника"