2 343 2

В Пловдив хванаха часовници менте

Венцислав Михайлов

Над 15 000 ръчни чиновника задържаха митническите служители от Митница Пловдив заради съмнение, че артикулите са фалшиви и нарушават права на 25 търговски марки.

В Митница Пловдив са били представени стоки, натоварени в камион с иранска регистрация, с получател пловдивска фирма и предназначени за реекспорт към Турция.

В транспортните документи е посочено, че стоките са натоварени в Свободна зона Арас в Иран, а търговската фактура е издадена от фирма от Китай. Във фактурата стоките са описани само като чанти, портмонета, часовници, шапки и аксесоари.

След анализ на риска митническите служители са пристъпили към щателна митническа проверка на товара.

Установено е, че между другата стока, която е редовна, всички съдържащи се в колетите часовници - общо 15 430 на брой, носят знаци на 25 известни търговски марки - Patek Philippe, Rolex, Ulisee Nardin, Audemars Piguet, Daniel Wellington, Breitling, Frank Muller и други.

Часовниците са задържани в склада на Митница Пловдив. За задържането ще бъдат уведомени правопритежателите на търговските марки, които в срок от 10 работни дни следва да се произнесат фалшиви ли са стоките.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • далавера
  Отговор
  1 15:31  18.09.16
  После ще се появят по нашите лъскави магазини за по 5-6 цифрени суми. Е честито.
 • Венци
  Отговор
  2 17:56  19.09.16
  С краката ли пишеш, Венци? " Ръчни чиновника"

Напиши коментар:


Публикувай