1 964 0

Откриха контрабандни цигари в двойна стена на легло-тайник в автобус

Калина Петрова

Голямо количество контрабандни цигари в специално изработено легло-тайник в багажното отделение на автобус с пътници откриха митническите служители на митнически пукт  Малко Търново. От тайника  са иззети 1 000 кутии  /20 000 къса/ цигари без акцизен бандерол с марка „MM classic slims". Леглото е било разположено под пътническия салон, в отсег приспособен за спално отделение на шофьора.  

Автобусът е влизал в страната от Турция и е превозвал пътници по маршрут от Турция за Румъния през България. Шофьорът и пътниците в автобуса са обявили на българския митнически пункт, че не внасят нищо за деклариране. При последвалата щателна митническа проверка на автобуса, конструкцията на леглото в зоната за почивка на шофьора е усъмнила митническите служители и те извършват демонтаж на приспособлението. След сваляне на облицовъчните плоскости на леглото, митническите служители откриват двойна стена с подвижен ламаринен капак, в която са били укрити контрабандните цигари. Те са били опаковани и с допълнително покритие с алуминиево фолио, вероятно „като защита" при проверка с рентгенова апаратура.

След разкритието, стюардът на автобуса е признал в писмените си обяснения, че е закупил цигарите от Турция с цел продажба. Срещу нарушителя - румънски гражданин с инициали D.V. е съставен акт по Закона митниците.

Бургас / България


Напиши коментар:


Публикувай