1 117 0

Близнак призна убийство, за което е осъден брат му

Близнакът на Карл Смит, Кевин Дъгар, е в ареста от 2003 г. насам

Милена Трачева

"Тук съм, за да направя самопризнания за престъпление, което извърших и за което погрешно бе обвинен брат ми". Така започна своите показания пред наказателния съд в американския град Чикаго Карл Смит, който се яви като свидетел по дело за убийство, извършено от брат му, пише в. Washington Post.

38-годишният Смит е еднояйчен близнак на Кевин Дъгар, който е бе осъден за убийство и се намира в ареста от 2003 г. насам, съобщава вестник Chicago Tribune.

Двамата мъже имат различни фамилии, защото Смит взел моминското име на майка си за своя фамилия, пише Tribune.

Зашеметяващото признание докара Дъгар до сълзи, но властите не са били много убедени в достоверността на признанията, според New York Post.

Смит, който също е затворник, излежава 99-годишна присъда за въоръжен грабеж през 2008 г., при който загива 6-годишно момче Наскоро той обжалва присъдата си, но съдът отхвърли искането му. Според американските медии, това е причината той да поеме вината на брат си, защото няма какво да губи.

Според обвинението, нито дума от признанията на Смит не съвпада със свидетелските показания на очевидците.

В своята статия за двамата брата Tribune пише, че те са израснали като един човек. Те са споделяли всичко - дрехи, обувки, чорапи и храна. Дори и сега братята изглеждат толкова еднакви, че трудно могат да бъдат различени.

Още в първото дело срещу брат му, през далечната 2003 г., Смит свидетелства, но не споменава нищо за своето евентуално престъпление.

Сега той заявява, че по онова време не е намерил сили да признае, че е убил човек.

Ако съдия повярва на историята на Смит, брат му ще се изправи пред нов процес за убийството от преди 13 години.

САЩ


Напиши коментар:


Публикувай