Last news in Fakti

26 Септември, 2016 13:19 1 534 1

Задържаха млад мъж за убийството на дядо

  • задържаха-
  • млад-
  • мъж-
  • убийството-
  • дядо

Според съседите най-вероятно възрастният мъж е бил убит за пари

Задържаха млад мъж за убийството на дядо - 1

Полицията задържа млад мъж за убийството на дядо в село Люлин област Ямбол, съобщиха от прокуратурата.

На 22-годишният Станислав В от Бургас е наложена 72-часова мярка за неотклонение задържане под стража. Младият мъж е задържан за убийство, извършено вечерта на 20 септември в ямболското село Люлин.

На 21 септември 16 часа от тел.112 е постъпил сигнал, за това, че е намерен починал в дома си 76-годишен жител на селото. При извършения първоначален оглед по тялото са открити следи от насилие. За разследването на случая незабавно е сформиран екип от криминалисти при Районно управление - Стралджа и областната дирекция, експерти, разследващи полицаи, уведомен е дежурен прокурор от Окръжна прокуратура-Ямбол.

Заключението на съдебния лекар, след извършената аутопсия, е че смъртта е настъпила вследствие на задушаване, като са установени и множество травматични увреждания.

В резултат на предприетите множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия полицаите влизат в следите на извършителя, като изясняват в детайли хронологията и механизма на извършеното през вечерта на 20 септември престъпление.

Четири дни по-късно, на 24 септември, със съдействието на служители от Областна дирекция на МВР – Бургас е задържан 22-годишният Станислав В. от Бургас. В хода на разследването той е привлечен в качеството му на обвиняем за извършено престъпление, а с прокурорско постановление му наложена 72-часова мярка за неотклонение. 

Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

Задържаният Станислав е приятел на внука на дядото, съобщи “Делник”. Убийството е извършено в 21 часа, в къща намираща се на ул. „Шипка“ в селото.

В селото твърдят, че заедно с убиеца на местопроизшествието е присъствал и внукът, който е син на дъщерята на починалия. Къщата се намира близо до гробищния парк, от другата страна на реката и е изолирана от селото, затова и никой не е чул нищо.

Според съседите най-вероятно възрастният мъж е бил убит за пари.

За престъплението, предмет на повдигнатото обвинение, е предвидено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10г. до 20 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рени

    0 0 Отговор
    Доживотен затвор без право на замяна убиец