2 433 0

Майка търси сина си, изчезнал в България

28-годишният Ларс Митанк изчезнал в циганската махала на Варна през 2014 г.

Анатоли Стайков

През юли 2014, по време на ваканция в България, безследно изчезва немският гражданин Ларс Митанк, но неговата майка Сандра не губи надежда да намери 28-годишния си син. Заедно с репортер на RTL тя е пътувала до България, за да намери следи, които водят към нейния син. За това съобщава телевизия RTL.

Случаят е от септември 2014 г., когато Ларс е на едноседмична почивка в България със свои съученици. Пътуването е до Варна, известна със своите "Златни пясъци" и партитата, но и с наркотиците и съответната престъпност, съобщава RTL. Още през септември 2014 г. частният детектив Андреас Гютиг открива, че в деня на отпътуване е имало спречкване между фенове на "Вердер"- Бремен и "Байерн"- Мюнхен.

На път за своя хотел Ларс е забъркан в сбиване, "предизвикано от платена група българи или руснаци". Ларс е бил наранен и е имал спукано тъпанче, заради което не е могъл да лети, разказва частният детектив след проучванията си в България.

Оставен е сам в хотела в опасния квартал „Максуда“ във Варна (бел.ред. ромската махала в града). Ларс Митанк е телефонирал на майка си и е казал, че не се чувства добре там, че нещо не е наред с този хотел, но не дал подробности.

Разследването през септември 2014 г. показва, че Ларс Митанк е говорил за последен път в полунощ с майка си. Казал е, че се страхува за живота си и че е заплашван. Освен това е искал да посети още веднъж лекаря на летището. Посред нощ той е тръгнал пеш към летището.

Последната следа е видео от една камера за наблюдение, направено след разговора с майка му. 40 минути след това той панически напуска хотела, прескача оградата и повече не се появява. До ден днешен не е намерен трупът му и това дава надежда на майка му. Тя вярва, че синът й един ден ще се върне.

Германия


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай