Last news in Fakti

29 Септември, 2016 18:24 1 392 0

Бончев, подпалил автомобил на прокурор, остава в ареста

  • бончев-
  • подпалил-
  • автомобил-
  • прокурор-
  • ареста

Софийският апелативен съд не уважи жалбата срещу мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение Станислав Бончев, срещу когото се водят три досъдебни производства, обединени в едно – за даване на подкуп на полицейски служители, палеж и отправяне на заплаха.

В днешното съдебно заседание апелативните съдии приеха доводите на държавния обвинител за това, че задържаният Бончев има вероятност да се укрие, поради данни за различни адреси, които използвал, както и да извърши друго престъпление поради високата степен на обществена опасност на извършеното от него деяние.

Припомняме, че на 12.09.2016 г., около 05.00 ч. в Костинброд бил запален лек автомобил „Фолксваген Поло“, собственост на Лилия Микова, прокурор от Районната прокуратура в града. Няколко дни след палежа тя получила заплашително писмо в пощенската си кутия.

В резултат на оперативно-издирвателните действия и анализиране на доказателствата, извършени от ОДМВР-София под ръководството на Районна прокуратура-Пирдоп и Окръжна прокуратура-София, на 19.09.2016 г. в Областната дирекция на МВР-София е поканен Станислав Бончев за даване на обяснения. След първоначално споделените от него пред разпитващите факти и обстоятелства, той дал подкуп на полицаите в размер на 140 лв. Незабавно последвало докладване от страна на служителите на реда за случая.

На 20.09.2016 г. Софийската градска прокуратура повдигна обвинение за подкуп спрямо Бончев, като два дни по-късно по искане на Софийска градска прокуратура съдът взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо него.

Разследването по случая продължава.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА