1 088 0

Бончев, подпалил автомобил на прокурор, остава в ареста

Калина Петрова

Софийският апелативен съд не уважи жалбата срещу мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение Станислав Бончев, срещу когото се водят три досъдебни производства, обединени в едно – за даване на подкуп на полицейски служители, палеж и отправяне на заплаха.

В днешното съдебно заседание апелативните съдии приеха доводите на държавния обвинител за това, че задържаният Бончев има вероятност да се укрие, поради данни за различни адреси, които използвал, както и да извърши друго престъпление поради високата степен на обществена опасност на извършеното от него деяние.

Припомняме, че на 12.09.2016 г., около 05.00 ч. в Костинброд бил запален лек автомобил „Фолксваген Поло“, собственост на Лилия Микова, прокурор от Районната прокуратура в града. Няколко дни след палежа тя получила заплашително писмо в пощенската си кутия.

В резултат на оперативно-издирвателните действия и анализиране на доказателствата, извършени от ОДМВР-София под ръководството на Районна прокуратура-Пирдоп и Окръжна прокуратура-София, на 19.09.2016 г. в Областната дирекция на МВР-София е поканен Станислав Бончев за даване на обяснения. След първоначално споделените от него пред разпитващите факти и обстоятелства, той дал подкуп на полицаите в размер на 140 лв. Незабавно последвало докладване от страна на служителите на реда за случая.

На 20.09.2016 г. Софийската градска прокуратура повдигна обвинение за подкуп спрямо Бончев, като два дни по-късно по искане на Софийска градска прокуратура съдът взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо него.

Разследването по случая продължава.

 

София / България


Напиши коментар:


Публикувай