9 491 1

Хванаха Кокала и Крапия, взривявали банкомати

Анжелина Димитрова

Столични полицаи задържаха двама мъже с прякори Кокала и Крапия, взривявали и обирали банкомати, съобщиха от ОДМВР-София.

Работа по разследване на престъпната дейност на двамата мъже започнала през април, когато в СДВР постъпил сигнал за разбит банкомат в Панчарево. При последвалия оглед било установено, че след взлом на АТМ-устройството е извършена кражба на голяма сума пари. По случая било образувано досъдебно производство.

Няколко месеца по-късно, през юли в РУ-Самоков бил получен сигнал за установени нарушения по целостта на АТМ-устройство, монтирано на входа на хранителен магазин в Самоков. При извършения оглед било установено, че банкоматът е взривен и от него е извършена кражба на касета за съхранение за пари. Образувано било досъдебно производство.

В резултат на предприетите от служители на СДВР, ГДНП и ОДМВР-София оперативно-издирвателни действия било установено, че извършители на деянията са 36-годишният М.К.-Кокала, криминално проявен за кражби, престъпления свързани с наркотици и противозаконно отнемане на МПС и 27-годишен мъж с прякор Крапия, криминално проявен за кражби и отнемане на МПС. И двамата са осъждани.

При последвали процесуално-следствени действия, претърсване и изземване на адреса, който Кокала обитава били намерени вещи и предмети, свързани с престъпната им дейност. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура, Кокала е привлечен като обвиняем и му е наложена постоянна мярка „задържане под стража”, а действията спрямо Крапия продължават.


 

Работа по установяване на съпричастността им към други престъпления продължава.


 

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • оранжев
    Отговор
    1 11:44  05.10.16
    Лесно са ги хванали, защото имат прякори. Сега да очакваме още по -лесно и да ги пуснат пак защото имат прякори !

Напиши коментар:


Публикувай