700 2

Хулиган отива на съд, нападнал мъж с брадва

Анжелина Димитрова

Районна прокуратура – Сандански предаде на съд Димитър Е. за хулиганство, съобщиха от прокуратурата.

На 23 август 2015 г., около 13 ч., в магазин в Сандански между обвиняемия Димитър Е. и намиращия се там Красимир П., възникнал спор, провокиран от Димитър. Поводът бил обвинението му, че мъжът „закачал“ придружаващата го жена, с която живеел на семейни начала. Красимир отвърнал на непознатият му мъж, че това не е вярно, пазарувал и напуснал магазина. Двойката последвала мъжа на улицата. С камък в ръка Димитър Е., подкрепян от спътничката си, отправял обиди и закани за саморазправа по адрес на Красимир П.

Свидетели на тази сцена станали продавачката от магазина, както и други лица наоколо. Виждайки приближаването на повече хора, обвиняемият хвърлил камъка и тръгнал в посока към горското стопанство с викове, че ще видят какво ще стане, когато извика братовчедите си.

Половин час по-късно обвиняемият Димитър Е., придружаван от роднини и приятели, отишъл до дома на Красимир П. и започнал да отправя неприлични изрази и заплахи за саморазправа. Той буйствал и хвърлял различни предмети. Взел намиращата се в двора брадва и започнал да я размахва, след което се приближил до Красимир П. и го ударил по главата с тъпата част на сечивото. След тези действия и като видял кръвта обвиняемият захвърлил брадвата и избягал.

След подаден от свидетелите на случилото сигнал на място пристигнали полицейски служители, които констатирали изпочупени столове, разхвърляни чаши и чинии в двора на пострадалия. Самият той бил отведен от медицнски екип за преглед и лечение.

Изготвената в хода на разследването съдебно-медицинска експертиза установява, че Красимир П. получил контузия в областта на главата, разкъсно-контузна рана в теменната област на главата и подкожно кръвонасядане в областта на лява подмишница. Травматичните увреждания причинили на пострадалия временно разстройство на здравето и страдания.

Предстои обвиняемият Димитър Е. да се изправи на подсъдимата скамейка след насрочване на първото заседание от съда.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост23
  Отговор
  1 23:05  06.10.16
  Ех селянджъри.Първо трепе после мисли ама аз не исках, ама то..... Да го съдят за опит за убийство, да влезне на топло за повечко време а другия път да се замисли като жив човек с брадва удряш по главата...
 • Кака Гинка
  Отговор
  2 00:18  07.10.16
  Като чета случката, май за цигани става дума;те са склонни да реагират така,ако си въобразят нещо и да викат на помощ родата и махалата.Нападат само на глутници.Лошото е, че обикновено им се разминава...

Напиши коментар:


Публикувай