Last news in Fakti

7 Октомври, 2016 23:00 1 659 1

Задържаха двама мъже с контрабандни цигари

  • двама-
  • мъже-
  • контрабандни-
  • цигари

По информация на разследващите контрабандната стока е на стойност близо 100 000 лв

Задържаха двама мъже с контрабандни цигари - 1

Полицейската операция за предотвратяване на разпространението на контрабандни цигари и задържане на трафикантите е проведена късно вечерта на 3 октомври, към 23 часа, съобщиха от МВР.

Операцията е реализирана от служители от ГПУ – Благоевград и РДГП – Кюстендил в района на гр. Кресна, област Благоевград.

В зоната за отговорност, малко след преминаване на зелена граница, те спрели автомобил, в който пътували двама мъже на 44г. и 34 г., и двамата от Кресна. При предприетото претърсване в колата били открити 25 мастербокса, съдържащи 12 500  кутии с цигари (250 000 къса) без български акцизен бандерол. По информация на разследващите контрабандната стока, на стойност близо 100 000 лв., била предназначена за търговско разпространение  в страната.

Тютюневите изделия са иззети и са на съхранение в ГПУ-Благоевград. Двамата мъже са задържани. Единият от тях е криминално проявен, добре известен на органите на реда с подобни прояви. За случая е уведомена Районната прокуратура в Сандански. По случая е образувано досъдебно производство в ГПУ – Благоевград.

На двамата мъже са повдигнати обвинения. Наложена им е мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 2000 лв.

Работата по случая продължава.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 shopa

    0 0 Отговор
    kak gi smetat tia be .............12500 kutii po 2 leva sa si 25000 leva.....da ne sa vozili kubinski puri ta da sa 100000 leva ..............