10 Октомври, 2016 11:06 1 908 3

Задържаха мъж, убил жестоко котка

  • задържаха-
  • мъж-
  • убил-
  • жестоко-
  • котка

Инцидентът е станал в Бургас

Полицията задържа бургазлия, разпорил с нож улична котка посред бял ден, съобщиха от ОДМВР-Бургас.

На 7 октомври 17.10 ч. в Пето Районно управление - Бургас е получено съобщение за инцидент в района пред магазин „Болеро“, разположен до бл. 71 в ж.к. „Лазур“, при който 25-годишен мъж от Бургас, разпорил и умъртвил улична котка.

Констатирано е, че бургазлията разхождал свободно пуснатия си питбул край търговския обект, като кучето захапало улична котка. След това мъжът умъртвил животното с нож.

Той е задържан от полицейскитеслужители, като ножа, с който е извършено деянието е намерен и иззет. Проведени са множество процесуално-следствени действия, сред които разпити на свидетели, установили по безспорен начин съпричастността на мъжа към извършеното деяние.

Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

Факти.бг припомня, че през февруари тази година Районният съд във Варна осъди на 1 година и 4 месеца затвор 34-годишен мъж за убийството на котка. Съдът му наложи и глоба от 2000 лева. Тогава Янчо Янчев уби по особено жесток и мъчителен начин животното, като беше доказано, че няколко пъти го е блъскал в асфалта и го мачкал с крак.

През септември 2013 година пък Асеновградският районен съд даде условна присъда от 11 месеца с 3-годишен изпитателен срок и 1000 лева глоба на 55-годишния Райчо Иванов, който уби кучето си, влачейки го завързано за теглича на кола.

Наказателният кодекс предвижда за убийството на животни затвор от 1 до 3 години и глоба от 1000 до 10 000 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост 1

    0 0 Отговор
    Браво !
  • 2 Нема такава държава

    0 0 Отговор
    БРАВО!!! За убит човек на пешеходна пътека - словна, за за котка - ефективна.
  • 3 вАЛЕНТИН

    0 0 Отговор
    голяма грешка за човек-условна,за котка ефективна