Last news in Fakti

12 Октомври, 2016 16:32 2 257 3

Арест за шофьора, убил младеж с над 220 км/ч

  • шофьора-
  • убил-
  • младеж-
  • бейтула исмаил-
  • никола терзиев

преди дни сестрата на Никола публикува във Фейсбук писмо до премиера, със заглавие „Г-н Борисов, вече даже не ги и хващате”

Арест за шофьора, убил младеж с над 220 км/ч - 1

По искане на Окръжната прокуратура във Варна днес състав на Варненския окръжен съд взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 28-годишния Бейтула Исмаил, който при управление на моторно превозно средство нарушил правилата за движение по пътищата и причинил смъртта на 23-годишния водач Никола Терзиев.

На 28 август 2016 г. на магистрала „Хемус“ преди входа за Варна при управление с несъобразена скорост (с над 220 км/ч.) на автомобил „Volkswagen Golf“ с варненска регистрация 28-годишният обвиняем за тежкото пътно произшествие нарушил правилата за движение. Вследствие на това той причинил смъртта на 23-годишния Никола Терзиев, който управлявал служебен автомобил „Chevrolet“. Колата на Никола излетяла в близкото дере, а момчето загинало на място.

Наказанието предвидено в Наказателния кодекс за това престъпление, е лишаване от свобода от 2 до 6 години.

В искането на наблюдаващия делото прокурор от Окръжната прокуратура във Варна за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ се посочва, че обвиняемият е осъждан вече за същото престъпление, при което също е причинил смърт по непредпазливост при управление на автомобил. Въпреки че е реабилитиран по право за предходното си осъждане, Бейтула Исмаил многократно е санкциониран за нарушения на Закона за движение по пътищата за управление с несъобразена скорост и със скорост над разрешената.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи за обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Факти.бг припомня, че преди дни сестрата на Никола публикува във Фейсбук писмо, адресирано до премиера Бойко Борисов, със заглавие „Г-н Борисов, вече даже не ги и хващате”.

Ден, след като научава за публикацията в социалната мрежа, министър-председателят се срещна с близките на Терзиев. На разговора присъствали още главният прокурор Сотир Цацаров и министрите на вътрешните работи и правосъдието Румяна Бъчварова и Екатерина Захариева.

„Обещаха ми пълна подкрепа и затягане на мерките при смърт на пътя”, каза майката на момчето Анелия Терзиева, цитирана от Нова телевизия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 sdcsdc

    0 0 Отговор
    2 до 6 години... хахахахаха
  • 2 666

    0 0 Отговор
    Преди няколко години е блъснал жена на пешеходна пътека, която е починала. Дали са му година и половина. Сега ще му лепнат 2 години, след една е вън. Кога да очакваме третата жертва? Аз нямам нито едно нарушение. Ако се врежа в кортежа на тиквата с Камаз ей така без да искам и успея да го направя на пюре дали ще се размина с 6 месеца условна?

    Коментиран от #3

  • 3 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "666":

    Не си го и помисляй даже! В БЪЛГАРИЯ НЯМА ЗАКОНИ. Бейтула Исмаил отдавна трябва да е доживот в "панделата".