13 Октомври, 2016 14:28 1 659 2

Призовават Ваньо Митев да му предявят обвинение

  • призовават-
  • ваньо митев-
  • предявят-
  • обвинение
Призовават Ваньо Митев да му предявят обвинение - 1

В петък /14 октомври/ бившият ректор на Медицинския университет ще бъде призован, за да му се предяви обвинение в качеството му на длъжностно лице, научи Факти.бг от прокуратурата. Обвинението най-общо ще бъде за сключване на неизгодни сделки, от които са причинени значителни вреди.

Повод за разследването на прокуратурата стана изтекъл в медиите одитен доклад на Министерство на образованието и науката, който впоследствие бе изпратен в прокуратурата.

Прокуратурата разследва съмнителни хонорари, получени от Митев и негови роднини, нерегламентираното премахване на стол в университета, екскурзии до екзотични дестинации под формата на командировки, както и закупуването на автомобил за 180 хил. лв. със служебни средства.

Същевременно Митев отрича каквито и да е злоупотреби, стана ясно на дадена от него пресконференция веднага след като бе обявено, че е разследван.

Междувременно наследилата го на поста проф. Вихра Миланова обяви, че лошите практики ще бъдат прекратени и освободи ключови служители в администрацията на вуза. Впоследствие обаче след събиране на Общото събрание на Медицинския университет тя бе сменена от поста, като за ректор на университета бе избран Виктор Златков. Същевременно Миланова претендира, че събранието е нелегитимно и не желае да напусне ректорския кабинет. В скандала се намеси и МОН като поиска промяна в закона за външно наблюдение на университетите. В същото време от МОН отбелязаха, че ще оспорват и освобождаването на Миланова.  Заповедта на Миланова вече е връчена, протоколите обаче от събранието не били предадени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vladimir Ivanov

    0 0 Отговор
    А аз се зарадвах, мислех, че става дума за сорсоидния предател, външния министър МитОв, а то било някакъв си Митев :)
  • 2 живко

    0 0 Отговор
    ШАЙКА КОРУМПИРАНИ ДАЛАВЕРАДЖИИ

    проф. Виктор Златков ректор на Медицински университет – София
    проф. Генчо Начев директор СБАЛССЗ – „Света Екатерина”
    проф. Радослав Гърчев, МУ–София
    проф. Радомир Угринов, зам.-ректор Международна интеграция и проектно финансиране – МУ–София
    проф. Валентина Петкова, зам.-ректор Научна дейност – МУ–София
    проф. Андон Филчев, декан на Факултет по дентална медицина – МУ–София
    проф. Иван Митов, подсъдим Медицински факултет – МУ–София
    проф. Николай Данчев, декан на Фармацевтичен факултет – МУ–София
    проф. Цекомир Воденичаров, декан на Факултет по Общо здраве – МУ–София