14 Октомври, 2016 12:59 1 510 0

Обвиниха бившия ректор на МУ за 5 неизгодни сделки

  • ваньо митев-
  • бившия-
  • ректор-
  • медицински университет-
  • неизгодни-
  • сделки

От тях е произлязла вреда в размер на 276 908 лв.

Обвиниха бившия ректор на МУ за 5 неизгодни сделки - 1

Днес, 14 октомври 2016 г., Софийска градска прокуратура привлече в качеството му на обвиняем Ваньо Митев, бивш ректор на Медицински университет – София, за това че, като длъжностно лице при условията на продължавано престъпление с 5 деяния, е сключил неизгодни сделки, от които са произлезли вреди за Университета в размер на 276 908 лв., съобщиха от Прокуратурата.

На 30 юли 2014 г. в гр. София в качеството си на длъжностно лице, Митев съзнателно е сключил неизгодна сделка - договор за доставка на автомобил с висока проходимост /4х4/. Договорът е подписан между Медицински университет–София, в качеството му на възложител, и „Мото-пфое” ЕООД, в качеството му на изпълнител, с предмет на договора лек аавтомобил марка „Land Rover”, модел «Range rover sport HSE DYNAMIC”, бензин, нов и неупотребяван. От сделката е произлязла значителна вреда в размер на 117 108 лв. за учреждението, което Митев представлява.

На 29 септември 2014 г. в София, като длъжностно лице съзнателно сключил неизгодна сделка – договор за правна помощ /ведно с 2 бр. анекси към него - за промяна на начина на плащане и удължаване на срока на договора/ и процесуално представителство, сключен между Медицински университет–София, в качеството му на възложител и изпълнители адвокат Евелина Стоева – Димитрова и адвокат Иван Арнаудов, като от това е произлязла значителна вреда в размер на 58 800 лв. за учреждението, което представлява – Медицински университет–София.

В качеството му на длъжностно лице на 22 април 2015 г., Митев е сключил неизгодна сделка за научноизследователско проучване и консултации на нормативните основания за създаване устройство и управление на научноизследователските и образователни организации в България, подписан между Медицинския университет, в качеството му на възложител и изпълнител адв. Евелина Стоева – Димитрова, и от това е произлязла значителна вреда в размер на 14 000 лв. за Университета.

На 28 април 2015 г. като длъжностно лице, Митев съзнателно сключил неизгодна сделка–договор за проектна услуга по изработването на нов устройствен план на възложителя, сключен между Медицински университет – София, в качеството му на възложител и изпълнител адв. Евелина Стоева – Димитрова. От сделката е произлязла значителна вреда в размер на 14 000 лв. за МУ.

На 27 октомври 2015 г. в София в качеството си на длъжностно лице, Митев съзнателно сключил неизгодна сделка – договор за правна помощ, подписан между МУ – София, в качеството му на възложител и изпълнител адвокат Пламена Димитрова Пенова и от това е произлязла значителна вреда в размер на 10 200 лв. за учреждението, което представлява - Медицински университет – София.

На Ваньо Митев е взета мярка за неотклонение Гаранция в пари в размер на 20 000 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА