1 024 0

3 години затвор за шофьор убил двама на пътя

Анжелина Димитрова

По обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна днес състав на Варненския окръжен съд осъди на 3 години лишаване от свобода 32-годишния Павел П. от Варна, който при тежко пътно-транспортно произшествие причинил смъртта на двама души и средна телесна повреда на друг човек.

Наказанието си осъденият ще изтърпи в затворническо общежитие от открит тип. Павел П., който е чисто съдебно минало, бе лишен и от право да управлява автомобил за срок от 3 години, както и да напуска пределите на страната.

На 17 септември 2012 год. по пътя Варна – Добрич до разклона за военното поделение в село Любен Каравелово при управление на „Citroen Berlingo“ със скорост над 100 км в час, Павел П. изгубил контрол над колата си и навлязъл в насрещното движение. Последвал удар в насрещно движещия се автомобил „BMW“.

Загинали пътникът в „Citroen“-а на осъдения и возещият се на предната седалка пътник в „BMW“-то. Причинена била и средна телесна повреда на друг човек, който пътувал на задната седалка в немския автомобил.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

 

България


Напиши коментар:


Публикувай