1 959 2

Разбиха незаконна фабрика за алкохол

Собственикът е задържан

Разбиха незаконна фабрика за алкохол
Снимки: МВР
Анжелина Димитрова

Близо 3000 литра незаконно произведен алкохол откриха и иззеха служителите от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР-Пазарджик от нелегална спиртоварна, съобщиха от МВР. В акцията са участвали и представители на митническата дирекция в Пловдив.

Днес служителите от сектора извършили проверка и последвало претърсване в частен дом в Пещера, обитаван от 38-годишен мъж. Установено е, че в едно от помещенията на жилището е обособена нелегална спиртоварна, оборудвана за дестилация на високоградусов алкохол. По време на процесуалните действия казанът бил в работен режим, а органите на реда открили в различни съдове и разфасовки близо 3000 литра алкохол без бандерол.

Инспекторите от Агенция Митници са съставили акт за установеното нарушение, свързано с изграждането и функционирането на нелицензиран казан за дестилация на алкохол. Цялото количество акцизна стока е иззето, а собственикът й е задържан в ареста на РУ-Пещера.

Работата по случая продължава, води се дознание.

Пловдив / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Коко
  Отговор
  1 05:39  15.10.16
  "...обособена нелегална спиртоварна, оборудвана за дестилация на високоградусов алкохол." Преведено на български това значи: В барака долепена до къщата, бивш кокошкарник, е открит казан за варене на ракия, какъвто можете да си купите от всеки селски пазар през уикенда. Явно някой съсед го мрази и го е натопил.
 • госта
  Отговор
  2 02:04  18.10.16
  Разбили незаконна фабрика за алкохол , пълна пародия и това е да се види пред обществото полицията върши някаква работа , а не лежат по канцелариите и взимат тлъстите заплати и на всичкото това лежане отгоре и се пенсионират 20 години преди нормалните граждани и поради това че потни вода не са пили си вземат пенсийката средно с 20 години по дълго (общо 40 ) от отрудените хора . А когато са на служба са кучетата на властта и всячески мачкат народа който ги храни всъщност .

Напиши коментар:


Публикувай