3 747 4

Спипаха 24 кг. кокаин на Калотина

Спипаха 24 кг. кокаин на Калотина
Калина Петрова

Спипаха голямо количество кокаин на ГКПП "Калотина". По информация на Факти.бг наркотикът е идвал от западна държава и е бил предназначен за Турция или Сирия.

По-късно днес на пресконференция стана ясно, че са заловени 23,656 кг кокаин на стойност около 4,5 млн. лв. в товарен автомобил. Наркотичното вещество е било предназначено за Турция. Това съобщи  говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Спипаха 24 кг. кокаин на Калотина


Директорът на Агенция „Митници“ Розалия Димитрова уточни, че в 9.30 часа вчера е въведен през митнически пункт „Калотина“ камион с турска регистрация. Камионът е бил натоварено с метални части за вагони в Германия.

Спипаха 24 кг. кокаин на Калотина

„Както знаете, пътят на кокаина е от Южна Америка с различни видове транспорт. При проверката на митническите служители в кабината на товарния автомобил е открит един пакет в леглото и след това в кухините на кабината още 20 пакета“, поясни Димитрова.

Спипаха 24 кг. кокаин на Калотина

Окръжният прокурор Наталия Николова посочи, че незабавно е била уведомена Окръжната прокуратура в София. „Водачът е пътувал сам и му е повдигнато обвинение за контрабанда на високо рискови наркотични вещества“, каза още тя. Кокаинът е пътувал за Турция. Бил е натоварен в Германия, минал е през Сърбия и е заловен на входа на "Калотина".

Мярката на 37.-годишният турски шофьор ще се гледа на 20.10.16 г., от 16.00 часа пред Окръжен съд-София.Ще му бъде постоянно задържане под стража, след задържането му от 72 часа.

Спипаха 24 кг. кокаин на Калотина

Спипаха 24 кг. кокаин на Калотина

 

София / България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 18:23  19.10.16
  Основен принцип при придвижването на наркотиците - пускат се първо 10%, които да бъдат хванати, след което, в суматохата минават останалите 90%. Старо, изпитано и работещо, така че, вместо да се хвалят с тези 24 кг., по-добре да бяха хванали останалите 240 кг.
 • и аз да попитам
  Отговор
  2 19:23  19.10.16
  няма ли 1 квартира да му наемат от посолството и да изчезне....
 • звездите ми го говорат
  Отговор
  3 01:31  20.10.16
  това им е за лична употреба ,ма те митничарите се престарали,иди вземи дозата на хората, и след това как няма да има скандали за паркомясто,митничарите виновни че са отказали рушвета
 • Mitnichar
  Отговор
  4 17:47  20.10.16
  Идат избори

Напиши коментар:


Публикувай