961 0

Осъдиха двама братя за побой

Осъдиха двама братя за побой
Анжелина Димитрова

След внесен обвинителен акт и постигнато в съдебно заседание споразумение с Районна прокуратура – Горна Оряховица, двама братя са осъдени за нанесен побой и причиняване на средна телесна повреда на свой съселянин.

Али М. на 22 години и Мехмед М. на 27 години се признаха за виновни и са осъдени за това, че на 15 юни 2016 г. в с. Върбица, общ. Г. Оряховица в съучастие като извършители, чрез нанасяне на удари с метални тръби в областта на главата, причинили умишлено средна телесна повреда на Кенан С. на 34 години, изразяваща се в избиване на зъби.

Пострадалият бил легнал да спи, когато чул някой да го вика отвън. Излязъл на двора и попитал какво става, като видял, че до пътната врата имало момче, което му казало, че е закъсало с автомобила си и помолило за помощ. Кенан С. отворил входната врата, след което някой го ударил по главата. Когато се обърнал разпознал двамата братя, които започнали да му нанасят удари с метални тръби. 

На Мехмед М., който е осъждан, е наложено наказание шест месеца лишаване от свобода при строг режим. Брат му е осъден на лишаване от свобода за срок от осем месеца, което на основание чл. 66 НК е отложено с три години изпитателен срок.

Споразуменията имат последици на влезли в сила присъди.

България


Напиши коментар:


Публикувай