2 809 0

Задържаха изпълнителния директор на ИАРА

Очаква се днес да бъдат повдигнати обвинения за злоупотреби с евросредства

Задържаха изпълнителния директор на ИАРА
Стефанаки Йоанис

Три лица от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) са били задържани при акция на ДАНС и прокуратурата, съобщи в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия Румяна Арнаудова, говорител на Главната прокуратура.

Сред тях е изпълнителният директор, както и служител на ИАРА. Арнаудова допълни, че за другия задържан не могат да кажат все още в какво качество е действало, за да не се попречи на разследването.

„Провежда се разследване в Бургас, София и Ямбол. Иззети са множество документи. Разследва се злоупотреба с евросредства, както и изпълнителния директор на ИАРА”, съобщи Арнаудова.

Става дума за получаване на субсидии от ЕС въз основа на данни с невярно съдържание, заявени от търговски дружества. Въз основа на тези неверни сведения, което е станало със знанието на изпълнителния директор, са били изплатени парични средства.

Очаква се днес да бъдат повдигнати обвинения на различни лица. Арнаудова отказа да каже за какви суми става дума, за да не пречи на разследването.

Относно поискания имунитет на Делян Добрев Арнаудова отговори, че се извършват действия, съобразно доказателствата, които са събрани. „Твърдим, че е налице бездействие и безстопанственост. Делян Добрев не е предприел каквото и да е действие, за да се прекратят плащанията към „Парсънс”, допълни тя.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай