25 Октомври, 2016 10:35 1 629 0

Задържаха кокаин за 5 млн. лв. на "Кулата"

  • кокаин-
  • кулата-
  • задържаха

Има задържан

Задържаха кокаин за 5 млн. лв. на "Кулата" - 1
Снимки: МВР

Кокаин на стойност около 5 милиона лева е задържан на ГКПП "Кулата".

Снощи към 20.30 часа на ГКПП Кулата пристигнал за влизане в страната товарен автомобил. Той превозвал по документи спортно оборудване от Испания за България. Съвместният екип за противодействие на контрабандата от гранични полицаи и митничари отклонил камиона за допълнителна проверка. С мобилен рентген било установено, че в товарния автомобил има специално изградени тайници. Граничните полицаи и митничарите открили в тях метални кутии, а в кутиите – пакети, обвити във фолио и съдържащи бяло прахообразно вещество. При направения полеви наркотест веществото,  с общо тегло 26, 113 килограма, е реагирало положително на кокаин.

Шофьорът, български гражданин, е задържан. Той е 36-годишен мъж от Хасково. Уведомена е окръжната прокуратура в Благоевград. По случая в ГПУ-Петрич е образувано досъдебно производство.

Най-вероятно става дума за канал за трафик на кокаин от Латинска Америка през Гърция и България. Смята се, че дрогата не е била предназначена за българския пазар.

По непотвърдена информация ще има и още арести.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА