756 0

Извършители на въоръжен грабеж остават в ареста

Анжелина Димитрова

Взетите по искане на Районна прокуратура – Горна Оряховица, мерки „задържане под стража“ по отношение на двама мъже, извършили въоръжен грабеж са потвърдени от втората съдебна инстанция, съобщиха от прокуратурата.

На Николай А. и на Никълс П. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Двамата заедно с Радослав И. са привлечени като обвиняеми, като извършители и  Александър С. - като помагач, за това, че на 14 октомври 16 г. в гр. Г. Оряховица, в съучастие отнели от владението на 44-годишен мъж, чрез използване на сила - удари с ръце в главата и лицето и заплаха – насочване на пистолет, движими вещи негова собственост – мобилен телефон, мъжка чанта, яке, очила с диоптър, ключове и движими вещи собственост на фирмата, в която пострадалия работи – мобилен телефон и сумата от 300 лева.

Прокуратурата е направила искания по отношение на четиримата извършители за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“. С оглед на чистото съдебно минало на двама, съдът е наложил по-леки мерки. Александър С. е с мярка парична гаранция в размер на 1000 лева., а на Радослав И. – е наложена мярка за „домашен арест“.

Под надзора на прокуратурата действията по разследването продължават.

България


Напиши коментар:


Публикувай