Last news in Fakti

27 Октомври, 2016 16:26 3 692 46

Набиха председателя на БХК Красимир Кънев

  • набиха-
  • председателя-
  • бхк красимир кънев

Двама са набили тази сутрин в центъра на София Красимир Кънев, председател на Българския хелзинкски комитет. Според МВР инцидентът е станал тази сутрин в 9,30 ч., когато е подаден сигнал на 112 за нанесен побой на Кънев на ул " Цар Шишман" и хотел "Радисън". Бил е ударен с юмрук в лицето и стомаха, след което нападателите са избягали по ул. „Цар Шишман“. На място Кънев е отказал медицинска помощ, както и да обиколи с патрулката в района, за да разпознае нападателите си. Кънев е споделил, че нападателите му са били двама души, като при разминаването с тях единият го е ударил. Освен сигнала, Кънев не е подал жалба в МВР.

Ето и реакцията на Българския хелзинкски комитет:

"Председателят на Българския хелзинкски комитет (БХК) – най-голямата организация за защита на правата на човека в България – беше нападнат тази сутрин около 9.30 ч. пред столичния хотел „Радисън“ от двама неизвестни мъже. Красимир Кънев е бил ударен с юмрук в лицето и стомаха, след което нападателите са избягали по ул. „Цар Шишман“. След инцидента на място е извикана полиция. Кънев е с леки наранявания.

БХК остро осъжда нападението над председателя си и призовава да се предприемат незабавни мерки за разкриване на извършителите, включително в най-кратък срок властите да набавят записите от камерите на мястото на инцидента и по пътя на бягство на нападателите.

БХК стои срещу всякакви прояви на насилие. През годините служители на организацията многократно са били обект на тормоз и закани заради работата си в защита правата на човека в България, но до момента не се беше стигало до физическо посегателство.

Силно сме обезпокоени от наблюдаваната от години опасна тенденция в България да се допуска, одобрява и дори възхвалява говорене, което насажда омраза или подтиква хората към насилие спрямо някои от най-уязвимите групи в обществото. Агресията се насочва съответно и към малкото организации и активисти, които се заемат със задачата да ги защитават. Езикът на омраза все повече завладява публичното говорене чрез медиите, които често дават безкритична трибуна на расистки, ксенофобски и хомофобски възгледи и антималцинствени активисти. Българските власти пък не се справят с навременното и ефективно разследване на престъпления от омраза, а в някои случаи техни представители дори поощряват престъпления като днешното".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    2 1 Отговор
    ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА!
  • 2 Гост

    2 1 Отговор
    Малко е бит
  • 3 Гост

    2 1 Отговор
    УРААААААААААААААААААААААААА.
  • 4 ghost

    1 1 Отговор
    Малко му е на този! Утре още някой да го ошамари и така всеки ден.
  • 5 шшш

    1 1 Отговор
    Ох , мъка в тези ширини ,за два шамара има и изявление ,а за това че цигани трепят българи по селата ,да сте чули позиция -НЕ...НА тях им се плаща за всичко,САМО ДА УНИЩОЖАТ БЪЛГАРИ и да вкарат тук 1 милион така наречените "бежанци" .За цигани създадоха всички условия за да се плодят...
  • 6 ДПС форева

    1 1 Отговор
    БРАВО!!!! БРАВО!!! БРАВООООООООООООООоооооооооооо!
    Качете му актуална снимка да видим!

    По една пържолка за биячите!
  • 7 реалито е такова

    1 1 Отговор
    Малко му е на тая медуза----Когато раждивите "братчеди" убиват и изнасилват по цялата ни Родина възрасните хора--тия от БХК ги защитават.....Не сме забравили как БХК искаше да направи "Човек на годината" оня англичанин,който уби Българин--.......
  • 8 Morgoth

    2 1 Отговор
    Единстеното по-хубаво щеше да е да го набият цигани при опит за грабеж :)
  • 9 не бе не

    1 1 Отговор
    Добре че сте го снимали този П....Сссс ,че да го видим.Защото има и други мераклии-ама доста по-сериозни от тия пичове...
  • 10 ТИКВОЧА

    1 1 Отговор
    ТЕ ТОЯ ТЕПЪРВА ЩЕ БЪДЕ БИТ КЪДЕТО ГО НАБАРАТ .И АЗ СЪМ МУ МЕРАКЛИЯ АМА НЕМУ Е ДОШЛО ВРЕМЕТО . АКО УСПЕЯ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ ГО ПРАТЯ В ЛАГЕР ОТ ЗАТВОРЕН ТИП ДА ИМ СЕ ПОРАДВА НА МИГРАНТИТЕ И ТЕ НА НЕГО.
  • 11 йоци що

    1 1 Отговор
    Сърцето ми прелива от щастие.Хиляди благодарности на тези достойни хора .Браво,има още надежда за България.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 сноу

    1 1 Отговор
    Това ли е главния бъхливец на БХК-то...че тия момчета чак сега ли го барнаха ..Ако го барна аз, няма да мине с два шамара,че няма да му дам възможност и да квичи до небето че и на чингета да циври...
  • 14 ГЕРМАНЕЦА

    1 1 Отговор
    Защо само са го били, защо!!? Другия път и да го опердашите по дупето, ама не с шамари, не!
  • 15 емигрант по принуда

    1 1 Отговор
    Охххх първата наистина ХУБАВА новина от доста време в Родината ни.Еййййй имало още Българи--има значи надежда за Майка България.
  • 16 гост

    1 1 Отговор
    Това сигурно е в графата "Добри новини"

    Коментиран от #17

  • 17 Гошо Хубавеца

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Това е за раздел "ШОУ". До сега не прочетох един положителен за него коментар. Защо?
  • 18 Трол

    0 0 Отговор
    Тези дето са го нападнали са за трепане! Само по един юмрук в лицето и корема. Абе хорааа, не знаете ли как се бие, некадърници!

    Коментиран от #23

  • 19 Картър

    1 0 Отговор
    Според мен това си е типичен гейски скандал между Кънчев и някой от многобройните му любовници, който разбира се старият гей използва за да се прави на мъченик. Кънчев с цялостната си дейност направи много в България думата САЩ да придобие гнусно значение и русофилията да буи и избуява. Заслужава почетен руски орден за заслуги!
  • 20 апи тапи ту

    1 0 Отговор
    Малко му е на този.... хехехеххе
  • 21 Избирател

    1 0 Отговор
    Кеф,малко му е на този
  • 22 мъжкар

    1 0 Отговор
    предателски антибългарски е тоя.Малко са го млатили трябвало е по-сериозно да го опухат.Такива организации като БХК обслужват изцяло чужди интереси и прокарват американската политика на местна почва в различните държави.
  • 23 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Трол":

    Вярно-малко са го били,ма той какъвто е съсухрен,ще вземе да се гътне от страх, и момчетата после може да ги съдят все едно ,че са убили "човек", и за един платен бо...к да си изпатят.Ще има и натиск от вън към марионетките да вземат мерки.Е айде,другият път повече.
  • 24 1234

    1 0 Отговор
    Малко са го били ,щом се е оплакал.Той заслужава много по вече ,защото работи против България и българите.Предателите ги мразят на всякъде,те нямат Родина.Да му е за урок.
  • 25 mediator37

    1 0 Отговор
    Най-после една добра новина!
  • 26 Бах ви

    0 1 Отговор
    Българска работа . Балкански маниер. Сибирски мъст . Комунистически мъст .раздаване на присъди от всеки и на всеки . Да не сме анархисти или варвари ?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 КоРечи

    1 0 Отговор
    Набиха! Е .ати боя два юмрука, то набиха значи млатиха, умориха, пребиха, ступаха и др. Да се отбележи, че е нападнат и е отнесъл удар, круше, а не по заглавието да си мислим, ай сифон и мелето.
  • 29 Мустафа

    1 0 Отговор
    Цялата тая паразитна организация наречена "бхк" трябва да бъде унищожена, защото нищо българско няма в нея!
  • 30 Шумен

    1 0 Отговор
    Браво! Това не е бой. Щом се е оплакал веднага, малко му е на този!
  • 31 Carfen

    1 0 Отговор
    Аз предлагам, ако полицията залови извършителите, от БХК да ги защитават, както защитават цигани и англичани убийци. Даже може да ги номинират за "Човек на годината".
  • 32 фикусманн

    1 0 Отговор
    БХК носи повече неправди и вреди на невинни хора, отколкото полза в обществото за такива. Лично съм патил от тази организация като бездействие, при пострадал мой роднина - обърнахме се към нея с надеждата да защити тоззи невинно пострадал човек. Но тия соросоидни слруги защитават предимно пострадали и често заслужено пострадали резидиви, ромвляни и всякакви угодни на юдомафията човечета, често незаслужаващи дори помощ, камо ли защита - визирам редица рецидиви и заслружено арестувани и дори бити бандитчета през годините. Затова, че аз лично не зная защо е бит, но и да го изгориш на клада такъв е малко - поне Тервел би го пратил на дръвника 10000 пъти досега, дори и заради застъпничмеството му за рецзидиви под форлмата права на човека - рецидивите не са хора, а изверги. Според мен си го е изпросил с нещо? Възможно е да е прецакал някой и той да го е предупредил да не го цяка? Често тия отношени нямат дори връзка с работата на хората. не един и двама са се били заради пиене, камо ли заради пари? Вероятно е прецакал някой човечец и оня е пратил тия двамата? веднага Кънев да изплати обезщетение на двамата ако ги открият, защото е нарушил правата им - вместо сам да си зашие два шамара за поведението си оставил е хоратад а го бият? Той е нарушиил правата на тия двамата - веднага Страстлбург да им плати по 100 000 задето е трябвало да ударят такава лукава твар! Това е толкова ужоасно да приближиш такъв човек? Та камо ли да говориш с такъв лукавец? Аз не бих се п
  • 33 Гост

    1 0 Отговор
    Малко му е.....
  • 34 Justice for all

    0 0 Отговор
    Браво момчета, малко сте го били! Следващият ако имате възможност удряйте го повече
  • 35 Малко му е

    0 0 Отговор
    Аподелил съм статията във фейса, че да зарадвам повече хора!

    Браво на момчетата - дано не ги открият ченгелите!
  • 36 гост

    0 0 Отговор
    Това създание има късмет че народа е прост и си дерибейства на воля , без никой да го бара . При адекватен народ , ще е заклан на втория ден от подривната му дейност .
  • 37 Кеф

    0 0 Отговор
    Мухахаха, как се изкефих на това съобщение - и да, и аз да кажа: "Малко му е!". Защото понякога само говорене не стига, трябва и "малце кютек" - когато отсреща е мазен подлизурко и мижитурка, и не уразумява какви поразии върши, му се полагат някой и друг макаренковски шамар или тояжка - за коректив! Както и на цялата сган зле възпитани, самозабравили се нахалници и нагаждачи около него! Удовлетворяващо е да видиш как се връща в огледален образ стореното: каквото е посял, дано това пожъне, лично да го усети... Мисля, че затова толкова хора реагират одобрително на новината...
  • 38 иван

    0 0 Отговор
    не злобейте бе хора,не се знае дали утре нема да се случи същото и на вас,не е смешно,много е тъжно че упадъкът в българското общество се дължи на възраждащите се фашизоиди най-малко той заслужава таково негативно отношение

    Коментиран от #45

  • 39 Иван

    0 0 Отговор
    Нека му е, това е най-малкото, което предатели като него заслужават!
  • 40 патриота

    0 0 Отговор
    БОЙ по червената тиква, малко му е било, следващият път дано е повече, че да полежи малко в Пирогов.
  • 41 бббббб

    0 0 Отговор
    Малко е бит.Да ме бяха викнали и аз щях да участвам.Щеше да е в Пирогов .На ред са и другите му авери.
  • 42 Антисоросоид

    0 0 Отговор
    Най добрата новина от вчера.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 хахахахахахаха

    0 0 Отговор
    Чудесна новина! Дейността на БХК трябва да се забрани в България! А на тоя предател му е малко боя!
  • 45 фикусманн

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "иван":

    Не се радвам, Иване! И аз не харесвам такива неща. Но личността конкрехтно Кънев си ги заслужава! Не защото ми харесва да го бият. А защото неговото поведение често защитава именно бандитите - изнасилвачи, крадци рецидиви и други. Такива, които са животни, не са хора, те не ценят нито чуждият труд и живот - грабят, бият , убиват невинни. Това човече ги защитава по поръчка на шефовете си за пари. той е за трепане, както и стотици хиляди като него! Той не е за биене! Аз ако бях властта резцидивите щях да ги разстрелвам, след доказване на деянието. За да си платят злото и да не носят нови мъки. А такива отфговорни лица като Кънев ако се застъпят за резидиви също разстрел! Защото те не ценят писъците мъките труда кръвта на невинни хорица. Ето затова за него и подобните му - СМЪРТ! Защото не са хора, те са наемници слуги на злото за пари. Разбираш ли защо накива ги мразя? Не бих нападнал да бия Кънев. Но Правосъдието Закона трябва да ги наказва, не аз! Защото не са хора, а съучастници на изверги, гадни престъпници. В една ситуация или си на страната на невинно пострадал или на бандита. този застъпник на бандитите е престъпник. Ти на негова страна ли си? Аз не се радвам на това, че са го били. Яд ме е, че Закона такива не ги разстрелва. Разбираш ли? Ако не разбираш, не си човек, не си патил, не познаваш патилите от гадове....
  • 46 Гост

    0 0 Отговор
    За такива злоупотребяващи с народни пари, наказанието е само едно Смърт , смърт и пак смърт, както гласи и уставът ни. За тези, които петнят името на отечеството ни наказанието е Смърт, смърт и пак смърт. За тези, които се възползват от непросветеността на народа ни и го грабят, уж били по-умни и учени, а всъщност лукави и хитри наказанието е Смърт, смърт и пак смърт. За тези, които насаждат омраза между хората живеещи в нашето мило Отечество, било на етническа или верска основа, с цел докато се избивате по-между си, те да трупат богатства, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт. За тези, които обещават много, само и само да ги изберете да ви управляват, а после се отметнат от думите си, като кажат, че времената били трудни и те видите ли не предполагали че такова е положението, наказанието е конфискуване на имуществото и изгнание извън пределите на Отечеството ни.