29 Октомври, 2016 16:25 2 972 0

Разкриха място за незакони боеве с кучета в Пловдив

  • кучета-
  • боеве-
  • боеве с кучета-
  • пловдив-
  • криминална полиция-
  • незаконни-
  • мвр

Полицията е задържала двама мъже, срещу които е образувано досъдебно производство

Разкриха място за незакони боеве с кучета в Пловдив - 1
Снимки МВР

Двама души, организирали незаконни боеве с кучета в град Пловдив, бяха арестувани днес по време полицейска операция. Действията на служителите на реда, които продължават и в момента, са започнали рано тази сутрин в северната индустриална зона в града, съобщава МВР.

Служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР - Пловдив получили информация за организирането на незаконни кучешки боеве. След получения сигнал полицаите започнали извършването на процесуални и следствени действия на територията на фирмена база на ул. „Георги Бенев”.

В двора и в прилежащо производствено хале, криминалистите са открили над 30 мъжки и женски кучета от породата питбул. Животните са на различна възраст, като част от тях са майки с новородени. Полицаите са забелязали, че някои от кучетата имат сериозни наранявания.

По време на огледа, служителите на реда са открили и помещение с професионално изградена арена за кучешки битки, по която са установени следи от кръв. В близост била изградена ветеринарна лечебница с множество медикаменти за оказване на медицинска помощ на участниците в нерегламентираните състезания.

Разкриха място за незакони боеве с кучета в Пловдив

Полицията е установила, че кучетата са били тренирани за битки от най-ранна възраст, като за целта е ползвана специално пригодена дървена пътека за бягане.

Полицията е задържала двама души, заподозрени за незаконната дейност. С полицейска мярка до 24 часа в ареста са отведени 48-годишният собственик на фирмата и 23-годишният му син.

Всички намерени кучета са иззети и настанени в приют.

Работата по документиране на случая продължава. Образувано е досъдебно производство по чл. 325 а от НК, предстои материалите да бъдат докладвани в районната прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА