Last news in Fakti

2 Ноември, 2016 09:54 4 966 4

Над 30 митничари са задържани на ГКПП Лесово

  • акция-
  • лесово-
  • гкпп лесово-
  • митничари
Над 30 митничари са задържани на ГКПП Лесово - 1
Снимка: БТА

28 митничари са задържани за сега при акция на ГКПП Лесово, съобщи за Факти.бг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Операцията е заради получаване на подкупи, като работата по случая продължава.

Разследващите претърсват адреси в Бургас и Ямбол, както и служебни помещения на граничния пункт. Разпитват се свидетели, провеждат се разпознавания.

По-късно шефът на Специализираната прокуратура Иван Гешев заяви, че задържаните са над 30.

Акцията на Лесово продължава повече от девет часа, като броят на арестуваните непрекъснато расте, каза той.

Задържаните митничари са заподозрени, че са искали и са вземали от превозвачи подкупи в различни размери. Извършват се обиски на близо 100 адреса в Ямбол и Бургас. Претърсват се и помещенията на пункта, поясни Гешев.

Факти.бг припомня, че акцията, която е на ДАНС, МВР и Прокуратурата започна в 7 часа днес. Спецполицаи претърсваха помещенията на граничния пункт. По информация на Факти.бг в Елхово за разпити бяха отведени митническите инспектори от цялата митническа смяна заедно с началника на смяната.

Те са били следени няколко месеца. По първоначални данни има събрани достатъчно доказателства за престъпните им схеми. Митничарите са получавали подкупи от мигранти.

От 8 часа е преустановено пропускането през ГКПП – Лесово, съобщиха от МВР. Образувала се е над 4 километра опашка от автомобили. От ГД „Гранична полиция“ препоръчаха на пътуващите към Турция да ползват другите гранични пунктове с южната ни съседка – Капитан Андреево и Малко Търново.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 путин

    0 0 Отговор
    МНОООООООООООГО ОГЛАДНЯХААААААААА СТАНАХА АЛЧНИ ,Нека ги пораздрусат малко

    Коментиран от #2

  • 2 дроид

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "путин":

    НЕЕЕЕКА ГИ ДРУСА НО ЗА СЕГА ГИ ДРУСА БОЙКО, А ПУТИН ОЩЕ НЕ Е ДОШЪЛ НА САМ !!!
  • 3 antimediator

    0 0 Отговор
    И сега как ще ги накажат?!!!
  • 4 БАБА ПЕНА

    0 0 Отговор
    нали преди около две години пак имаше една такава акция срещу митничарите,май на същото място.това е сега заради изборите,за да се покажат ,че нещо се прави.миналия път просто ги освободиха,някои пак си ги назначиха.да сте чули,че е имало тогава осъдени.и сега ще бъде същото.