1 969 2

Задържаха Демби за кражба с взлом в Холандия

Анжелина Димитрова

На 1 ноември в Холандия са задържани двама криминално проявени български граждани при опит да извършат взломна кражба от жилище, съобщи по време на брифинг директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски.

„Това са изключително известни криминално проявени лица - Димитър Вучев, по прякор Демби и Ковалнко Коваленков. Няколко пъти в годините назад сме давали информация за лицата, че са били обвинявани в различни по вид престъпления“, съобщи Терзийски. Той припомни, че Димитър Вучев – Демби има 11 криминални регистрации за различни престъпления, познат най-вече по линия наркотици, а Коваленков е криминален авторитет във взломните кражби с 28 регистрации към момента.

„С наша помощ лицата са задържани и в момента се намират в предварителен арест в град Алкмаар и срещу тях е образувано досъдебно производство по реда на законите на Кралство Нидерландия. Те са задържани непосредствено след извършването на взломна кражба в къща“, обясни още Терзийски.

„Нашите криминални авторитети се разхождат по цяла Европа, колегите от Главна дирекция за борба с организирана престъпност и от Национална полиция работят в тясно взаимодействие с колегите от различни служби в Европа – Италия, Испания, Холандия, Германия. Стремим се да бъдем максимално адекватни на ситуацията“, каза още той.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бълхаристан
  Отговор
  1 12:35  03.11.16
  Как ще сте адекватни бе, 27 години едни и същи тъпи мутри гледам, извършват престъпления, това е НЕнормална държава. Айде докарайте го и тоя плъх в Бълхария, да го оправдае Спецсъда и да го пуснат по живо по здраво пак да краде. Чудя се, защо въобще си играят да ги прибират и да пишат статии, само да пълнят криминалните хроники.
 • eryt
  Отговор
  2 13:25  03.11.16
  наште никога не биха успели да ги осъдят, надявам се поне в холадия да полежат тези двамата да си починат..

Напиши коментар:


Публикувай