5 633 2

Китов отива на съд за вреда от 4 млн. лв.

Калина Петрова

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт  срещу Н. Китов за това, че в качеството му на длъжностно лице в условията на продължавано престъпление умишлено не е положил достатъчно грижи  за ръководеното, управлението и стопанисването на повереното му имущество и в резултат на това са настъпили вредни последици  в особено големи размери за ръководеното от него дружество – „Техномаркет България“ АД на стойност 4 229 576 лв.

В периода 27.03.2015 г. до 05.06.2015 г. Китов в качеството си на длъжностно лице - „Старши продуктов мениджър“ в посоченото по-горе дружество, умишлено не е положил достатъчно грижи за стопанисването и запазването на повереното му имущество и за възложената му работа, като не е прекратил доставките на стоките от дружеството „Техномаркет България“ към дружество „МЛЛ Трейд ЕООД“, въпреки достигане на договорения между дружествата кредитен лимит.

Обвиняемият не е предприел и действия по събирана не вземания на „Техномаркет България“ АД към „МЛЛ Трейд“ ЕООД или тяхното обезпечаване.

В резултат на това  за „Техномаркет България“ АД настъпила щета в особено големи размери -  на стойност 4 229 576 лв., а престъплението се определя като особено тежък случай.

Предстои насрочването на делото в СГС. 

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Иван
  Отговор
  1 19:40  14.11.16
  Колкото го осъдиха и в Италия за данъци. Платил си е и излязъл от затвора, та тука ли?
 • Бивш служител
  Отговор
  2 22:36  14.11.16
  Техномаркет беше Техномаркет под управлението на г-н Китов.Всичко сега не е Техномаркет и докато Андрей К. и Георги К. са там няма и да бъде.

Напиши коментар:


Публикувай