Last news in Fakti

14 Ноември, 2016 11:35 5 944 2

Китов отива на съд за вреда от 4 млн. лв.

  • китов-
  • отива-
  • съд-
  • вреда

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт  срещу Н. Китов за това, че в качеството му на длъжностно лице в условията на продължавано престъпление умишлено не е положил достатъчно грижи  за ръководеното, управлението и стопанисването на повереното му имущество и в резултат на това са настъпили вредни последици  в особено големи размери за ръководеното от него дружество – „Техномаркет България“ АД на стойност 4 229 576 лв.

В периода 27.03.2015 г. до 05.06.2015 г. Китов в качеството си на длъжностно лице - „Старши продуктов мениджър“ в посоченото по-горе дружество, умишлено не е положил достатъчно грижи за стопанисването и запазването на повереното му имущество и за възложената му работа, като не е прекратил доставките на стоките от дружеството „Техномаркет България“ към дружество „МЛЛ Трейд ЕООД“, въпреки достигане на договорения между дружествата кредитен лимит.

Обвиняемият не е предприел и действия по събирана не вземания на „Техномаркет България“ АД към „МЛЛ Трейд“ ЕООД или тяхното обезпечаване.

В резултат на това  за „Техномаркет България“ АД настъпила щета в особено големи размери -  на стойност 4 229 576 лв., а престъплението се определя като особено тежък случай.

Предстои насрочването на делото в СГС. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    1 0 Отговор
    Колкото го осъдиха и в Италия за данъци. Платил си е и излязъл от затвора, та тука ли?
  • 2 Бивш служител

    0 0 Отговор
    Техномаркет беше Техномаркет под управлението на г-н Китов.Всичко сега не е Техномаркет и докато Андрей К. и Георги К. са там няма и да бъде.