1 493 2

Съдят мъж отглеждал марихуана в промишлени количества

Отглежданата марихуана била на стойност 424 389 лева 

Съдят мъж отглеждал марихуана в промишлени количества
Анжелина Димитрова

Окръжната прокуратура във Варна внесе във Варненския окръжен съд обвинителен акт срещу 38-годишния Дафин Г. от град Павликени, който ще отговаря за отглеждане на марихуана в специална оранжерия на стойност 424 389 лева и за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества – марихуана, в особено големи размери - близо 50 000 лева.

През октомври 2013 год. подсъдимият Дафин Г. купил имот в село Кракра, община Вълчи дол. Намеренията му били да отглежда марихуана в селската къща и да я продава. В село Кракра живеели малко хора, а в съседство на закупения от него имот се обитавала само една къща.

Чрез интернетсайт Дафин Г. се снабдил със семена на индийски коноп, засял ги и изградил система за капково напояване на растенията. В избата на къщата изградил оранжерията за отглеждане на конопа с подходящо осветление и вентилация, а една от стаите пригодил за сушилня.

На 9 октомври 2014 год. той пристигнал с личния си автомобил в селото и започнал да събира готовата продукция. Около 14 часа край имота на Дафин Г. минали на проверка полицейски служители, които усетили специфична миризма на канабис. Полицейските служители предприели проверка в имота, където заварили собственика да реже готовите растения марихуана. Така била открита оранжерията и сушилнята, а от имота при претърсване били иззети 10 групи канабис в различни стадии на развитие, готова суха тревиста маса в чували, цветове и зелени листа и приспособления за отглеждане на марихуаната.

Общото количество на иззетата марихуана било на стойност 474 389 лева, което е в особено големи размери.

38-годишният Дафин Г. не дал обяснения в хода на разследването. Той е осъждан, но е реабилитиран по право. Окръжната прокуратура във Варна е наложила възбрана върху имота му в село Кракра с цел обезпечаване на наказанието „глоба“, ако бъде признат за виновен. 

Първото престъпление на Дафин Г. се наказва с лишаване от свобода от 2 до 5 години и глоба от 5000 до 10 000 лева, а за второто деяние наказанието е лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева. При определяне на общото наказание на подсъдимия съдът ще му наложи най-тежкото от тях, като може да увеличи размера с една втора.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ДЕКРИМИНАЛИЗАЦИЯ ЗА КАНАБИСА
  Отговор
  1 16:16  15.11.16
  Канабисът не е наркотик! Това е растение, което расте в природата и лекува много болести , включително и рак , астма, глаукома ,левкемия,диабет,деменция, артрит,болестта на Крон и още много други блести! Може да произвежда хартия, текстил ,пластмаса, дървесина, био-бетон, био-гориво! Канбисът прочиства почвата! Тази билка е забранена единствено, защото пречи на шепа корпорации да печелят пари!Всеки, политик, който е против това растение е против народа си и той не заслужава никаква власт!Време е да поискаме подарък от природата! ПРИРОДАТА НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! ПОЛИТИКАТА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! ДЕКРИМИНАЛИЗАЦИЯ ЗА КАНАБИСА!
 • ДЕКРИМИНАЛИЗАЦИЯ ЗА КАНАБИСА
  Отговор
  2 16:16  15.11.16
  Рик Сипсън , човекът , който е излекувал рак с конопено масло и неговият документален филм “Отбягване на лечението” (“Run from the cure”) – https://www.youtube.com/watch?v=D2EKxHw4NFIИсторията на Дейвид Триплет, излекувал рак на кожата с масло от канабис – https://www.youtube.com/watch?v=oC3rwPi-eoU

Напиши коментар:


Публикувай