1 080 0

Осъдиха съпрузи, продавали дрога на 10-годишни деца

Осъдиха съпрузи, продавали дрога на 10-годишни деца
Анжелина Димитрова

По искане на Окръжна прокуратура –Сливен съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Николай Ч. Той е обвинен за това, че на 21 септември 2016 г. в Сливен, в съучастие със съпругата си Минка Ч., като съизвършител, без надлежно разрешително държал с цел разпространение, високорисково наркотично вещество.

За същото престъпление съдът е определил мярка за неотклонение „домашен арест“ спрямо Минка Ч.

Наказанието, което е предвидено за това престъпление, е „лишаване от свобода“ от 2 до 8 години и „глоба“ в размер на от 5 000 лв. до 20 000 лв.

Двамата обвиняеми са арестувани при извършено претърсване и изземване, както  и личен обиск, в условията на неотложност на адрес в гр. Сливен, за който са получени данни, че живеещите там държат и разпространяват на малолетни лица (10-годишни) дизайнерска дрога. На мястото е открита част от горепосоченото количество наркотично вещество (разделено на топчета, които били увити в алуминиево фолио) и сумата от 156 лв. При личния обиск на Минка Ч., в сутиенът й, е открита останалата част от горепосоченото наркотично вещество и сумата от 910 лв.

Според прокурора събраните доказателства сочат, че са налице достатъчно такива, който доказват участието на обвиняемите  в деянието, за което са им повдигнати обвинения. Той е категоричен, че обстоятелството, че обвиняемите разпространяват  наркотични вещества на малолетни лица, ги характеризира като хора с висока степен на обществена опасност.

Съдът прие мотивите на прокурора.

Определенията на Окръжен съд-Сливен  могат да бъдат обжалвани пред Апелативен съд-Бургас.

България


Напиши коментар:


Публикувай