1 830 0

Бракониери пребиха горски служители

Единият е настанен в болница

Анжелина Димитрова

Двама служители на горското в Симитли бяха бити от нарушители заради краден дървен материал, с който били задържани. Единият е настанен в болница, съобщиха от ОДМВР-Благоевград.

В 02 РУ-Благоевград е получен сигнал за двама служители на Югозападно държавно предприятие-Благоевград на възраст 35 години от Симитли и 54 години от Благоевград, които са пострадали след нанесен им побой.

От полицейските служители, работещи по случая е установено, че около 14:40 часа на 17 ноември 2016 г. в момент на изпълнение на служебните си задължения в местността „Гроздовец“, землище на с. Крупник, двамата са направили опит да спрат и извършат проверка на лек автомобил „Лада“, която е осуетена от шофьорът, който продължил движението си в посока към Крупник.

Лекият автомобил е открит от двамата служители изоставен с трупчета дървесина в него в близост до лозов масив, намиращ се в края на местността. По време на движение към Крупник, пътят на служебния автомобил на ЮЗДП-Благоевград е препречен от лек автомобил Volkswagen Golf, при което двамата служители, слезли от служебната кола, са нападнати от непознато за тях лице от Golf-а, което им нанася удари в областта на главата.

Потърпевшите са транспортирани за оказване на медицинска помощ в ЦСМП-Благоевград, след което 35-годишният мъж е освободен за домашно лечение, а 54-годишният мъж е настанен за лечение в МБАЛ-Благоевград, без опасност за живота.

След незабавно проведени издирвателни мероприятия, от полицейски служители на 02 РУ-Благоевград е установено, че извършител на деянието е 51-годишен мъж от Крупник. Същият е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Уведомена е РП-Благоевград. Работата по случая продължава.

Благоевград / България


Напиши коментар:


Публикувай