18 Ноември, 2016 15:48 1 914 0

Откриха над 3 кг. кокаин във влака София - Истанбул

  • откриха-
  • кокаин-
  • влака-
  • софия - истанбул

Над 3 кг кокаин е открит в хода на специализирана операция, проведена от служители на ГДБОП в Хасково, съобщиха главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов и Румяна Арнаудова- говорител на главния прокурор на България Сотир Цацаров.

Те уточниха, че операцията е реализирана тази нощ около 01.30 часа. В международен влак София – Истанбул на гарата в Свиленград при извършване на проверка в раница в една от купетата са открити 3,2 кг кокаин. Количеството е на стойност около 240 000 лева. Задържани са двама мъже на възраст 28 и 26 години, издирват се и техни съучастници. Започнато е досъдебно производство за държане на високорискови вещества в особено големи размери. „Разбира се тази квалификация може да се промени с оглед на това, че вероятно количеството кокаин е било предназначено за изнасяне“, обясни Арнаудова. За периода 2015 г. – 2016 г. срещу 26-годишния има пет заявителски материала – за грабежи, кражби и за придобиване и държане на наркотици. По случая е образувано досъдебно производство, докладван е на Окръжна прокуратура – Хасково. Към момента продължават поцесуално-следствените действия. Разпитват се свидетели, пътуващи във влака.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА