1 141 2

Спецсъдът освободи под парична гаранция служителите на "Дунав мост"

Анатоли Стайков

Специализираният наказателен съд наложи мярка за неотклонение „парична гаранция“ от по 5000 лева на 7-те служители на ГКПП - "Дунав мост". Те са обвинени в участие в организирана престъпна група, създадена с цел получаване на подкупи. 

На 16 ноември се проведе акция на Специализираната прокуратура на ГКПП „Дунав мост". Повдигнати са обвинения за корупция на служители от граничния пункт. Обвиненията на всички задържани са за участие в организирана престъпна група, която е действала на пункта в периода от септември 2015 г. до 16 ноември 2016 г.

Групата се е занимавала с корупционни престъпления и искания и получавания на подкупи. По случая са разпитани около 10 свидетели. Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова уточни, че обвинението разполага с доказателства от видеонаблюдение и аудиозаписи.

Извършени са обиски на домовете, автомобилите и на самите гранични служители. В жилището на един от тях са открити около 20 000 лева във валута. 
 

София / България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Hig
  Отговор
  1 20:38  19.11.16
  Ашколсун
 • некойси
  Отговор
  2 22:10  19.11.16
  Направо ми иде да се гръмна! А парите за гаранцията от къде дойдоха? Да не би да е имало и нещо отгоре за почерпка на пусналите ги под парична гаранция?

Напиши коментар:


Публикувай