945 1

Пет месеца затвор за незаконно държане на оръжие

Анжелина Димитрова

След внесен обвинителен акт и постигнато в съдебна фаза споразумение с Районна прокуратура – Луковит, 25-годишен мъж е осъден на пет месеца „лишаване от свобода“ за незаконно държане на огнестрелно оръжие, съобщиха от прокуратурата.

Мариян С. се призна за виновен и е осъден за това, че на неустановена дата през септември 2015 г. придобил и държал до вечерта на 5 октомври 2015 г. в с.Бежаново, Ловешка област огнестрелно оръжие – 1бр. пистолет марка BLOW, модел mini 8 кал. 8мм., турско фабрично производство, без да има за това надлежно разрешение по ЗОБВВПИ.

За това престъпление Мариян С. е осъден на пет месеца „лишаване от свобода“ при строг режим. Отделно му е наложено да изтърпи и наказание осем месеца „лишаване от свобода“, при строг режим, наложено с присъда за извършена кражба, в тригодишния изпитателния срок, на която е извършил деянието.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • щерьо
    Отговор
    1 20:43  22.11.16
    Аиде пак глупости Блоу Мини е класически газов пистолет и няма боен аналог, или марката е сгрешена или статията не е вернаМежду газово и огнестрелно оръжие има голяма разлика

Напиши коментар:


Публикувай