Last news in Fakti

21 Ноември, 2016 17:31 7 517 17

Богаташкият син, който уби двама в ПТП, с 12 нарушения на пътя

  • любомир трайков-
  • нарушения-
  • пътя-
  • уби

Любомир Трайков излиза на свобода срещу 15 хиляди лева гаранция

Богаташкият син, който уби двама в ПТП, с 12 нарушения на пътя - 1
Снимка: trafficnews.bg

Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна обвинение спрямо Любомир Трайков, на 26 г., за причиняване на смърт на повече от едно лице и на телесни повреди на повече от едно лице при управление на моторно превозно средство в пияно състояние.

На 18 ноември 2016 г., около 1,20 часа през нощта, в Пловдив на кръстовището на бул. "Руски" и ул. "Ген. Данаил Николаев", при управление на лек автомобил, марка "Аudi А7", в пияно състояние, Любомир Трайков е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на две лица и телесни повреди на други две лица.

Четиримата пострадали са пътували в лек автомобил, марка "Peugeot 405". Същия ден Окръжна прокуратура-Пловдив е повдигнала горепосоченото обвинение.

Обвиняемият Любомир Трайков е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, считано от 9,50 ч. на 19 ноември 2016 г., когато му е било предявено обвинението в присъствието на негов упълномощен защитник. По лекарско предписание той се намира в болнично заведение, където се охранява от служители на сектор "Арести" към Областна дирекция "Изпълнение на наказанията"-Пловдив.

Факти.бг припомня, че 26-годишният Любомир Трайков е син на големия транспортен бос в Пловдив Младен Трайков. Младежът има 12 нарушения на пътя. 7 от тях са административни, а 3 са фишове за висока скорост, стана ясно в съдебна зала.

В жестоката катастрофа на място загинаха 46-годишният баща на 3 деца Атанас Ламджиев и колежката му 42-годишната Виолета. Мъжът остави сираци 3 деца, а жената бебе на 1 година.

Прокурор Пинчев разказа какво се е случило в нощта на трагедията. В 1:20 часа Аudi А7, управлявано от Любомир лети с бясна скорост и завива на ляво по посока централна гара. В този момент на ляво по посока гарата се опитва да завие и Атанас, който освен колежката си Виолета, вози и племенника си Димитър и 23-годишната му приятелка Полина , съобщи trafficnews.bg.

Колата е на "Трайков транс" ООД – Аudi А7, алкохолната проба е 0,67. Има един-единствен свидетел и очевидец на инцидента – Диян Ганев, който е таксиджия и според който Аudi-то го застига бързо на бул. „6 септември”, като без да намали, е влязло в кръстовището с "Руски" и е продължило по булеварда. По думите на свидетеля колата се е движела в пъти по-бързо от позволените 50 км/ч. В обясненията си Любомир обаче казва, че за да се включи в бул. "Руски", първо е бил спрял на червен сигнал. Той заявил в разпита, че е карал с около 60 - 70 км, но не бил сигурен. Той споменал, че не е имал време да реагира или да направи опит да спре.

Прокуратурата посочи и експертно мнение от сервиз, обслужващ марката Аudi. По технически данни на автомобила от 0 до 100 км колата може да ги развие за 5 секунди. От бул. „Шести септември” до удара са близо 200 метра, което значи математически пресметнато, че колата е можела да достигне и над 100 км/ч.

Ако бъде признат за виновен, Любомир може да получи от 3 до 15 години лишаване от свобода. Според прокуратурата е налице и втората предпоставка за взимане на най-тежката мярка – а именно, че той може да се укрие. Адресът на момчето се води село Първенец, но реално живее на бул. „Руски”.

Прокуратурата още смята, че той може да извърши и друго престъпление, тъй като към този момент книжката на Трайков не е отнета.

Според защитника Василев е много рано да се каже какви са предпоставките за предизвикване на ПТП-то. Адвокатите представиха уверение от университета, както и извлечение от фирмата, в която работи, а именно „Трайков транс”, като зам.-управител, че е зает и има важна роля както във фирмата, така и в семейството. Той е бил искрен, нищо не е скрил по време на разпитите, той е студент, работи и няма как да се укрие. Адвокат Василев добави още, че семейство Трайкови организира акция за кръвосъбиране за пострадалата Полина.

„След катастрофата той е имал 24 часа на разположение да се укрие, но не е избягал, а напротив – съдействал е на полицията”, увери адвокатът.

Оказа се, че адвокат Михайлов е личен приятел на Трайкови. Познавал Любомир от малък и го представи като изключителен млад човек. Отличавал се винаги с ум, находчивост и ученолюбивост. Учи бизнес информационни технологии, което му било мечта от малък. Справял се отлично във фирмата, поддържал компютърната система и отговарял за 200 работници. Със задържането му това можело да доведе до загуба за фирмата и тези 200 работници да бъдат уязвими.

Последните думи на Трайков, преди съдът да се оттегли за решението си, бяха: "Искрено много съжалявам за това, което се случи”.

В залата бяха бащата на Любомир, както и брат му. Бащата изказа искрени съболезнования на семействата на загиналите.

В крайна сметка Пловдивския окръжен съд прецени, че няма опасност Трайков да се укрие и да извърши друго престъпление. Той излиза на свобода срещу 15 хиляди лева гаранция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 корса

    6 2 Отговор
    Семействата на загиналите ще има да чакат възмезди или обезщетение!
    Този глезльо разполага с пари и ще се откупи или със съда или със семейството като им замаже очите с 20 или 30 бона!
  • 2 Миро

    1 2 Отговор
    Да не се притеснява момчето ! Ще се даде някой лев, ще му дадат 3 години условно и кой от къде е
  • 3 станишев

    3 1 Отговор
    Това ако стане в някоя бяла страна, ще има затвор с години и така и трябва.
  • 4 Хей

    3 1 Отговор
    Естествено, че семействата на загиналите ще получат достатъчно добри обезщетения, въпреки че няма такива, които да ги върнат обратно. В този случай ще се погрижи Гаранционния фонд.
  • 5 Номер 57

    11 1 Отговор
    Е, щом над 200 работници могат да си загубят работата без гениалното управление на зам. управителя ... Тогава нека да си гази пловдивчани колко си иска. По-добре сгазен в рая, отколкото бачкаш във фирмата на баща му.
  • 6 Пепино

    3 2 Отговор
    Мръсен л..нар,ако бях на мястото на роднините на загиналите бял ден и нощ нямаше да видиш!!!!
  • 7 Чъки

    2 2 Отговор
    За съжаление и това л..но, ще се отърве :(
  • 8 Атила

    3 1 Отговор
    е до кога ще търпиме изроди по пътищъта утре това може да са вашите деца ГОСПОДА СЪДИИ
  • 9 peter

    0 1 Отговор
    Znachi veche znam kolko struva ne edin ami dva jivota 15000lv.E KAK SHE NQMA OPASNOST ZA DRUGO PRESTAPLENIE KATO 12 AKTA SAMU SASTAVENI 3 OT KOITOSA BARZA SKOROST. NAISTINA SI NQMAME NIKAKVA ZASHTITA NQMA SADILIAHTE KOETO V BG TO DANESE LAKOMSTVA ZA PARI VSICHKO DAVASH TI EI TVA E BG.
  • 10 блян

    5 2 Отговор
    Господа Съдии какво бихте отсъдили ако убият ваше дете на пътя
  • 11 Изрудщини

    2 1 Отговор
    Защо говорите така на уважаемите съдии.... Не трябва да го казвате така недоброжелателно. Трябва да им се пожелае това което те правят на хората целеустремено ! Да им се случи , да видят какво е , как една майка остава с 3 деца самичка , и как друга жена оставя дете на годинка.А 1 мекере ще има да се изнизва , да плаща като луд умния му баща защото иска да живее в лукс и да го глези и да му купи А7 , че да е щастливо. Но проблема е във всички НАС , защото ако се даде гласност на този случай тогава съдиите няма да прехвърлят така бързо всичко. Народа показа вече , че може да прави наказателен вот . ВРЕМЕ Е , ! ВРЕМЕ Е ВСЕКИ от нас да се събуди , няма десни няма леви и не знам си още какви ХОРА мислете с главите си , за 100 или 1000 лв. от схеми прецаквате всички ваши роднини и бъдещи наследници. Всеки мисли , че от тарикатлък ще стане милионер и ще живее добре. Не бъдете егоисти , вижте думите на герба ни ! Не бягайте , най лесно е това НИЕ всички трябва да оправим държавата , за която е виновно само едно правителство. Силно се надявам , че когато отидете да гласувате ще знаете какво да задраскате ... Не говоря за ББ , Ген Р. и т.н. , аз съм безпартиен , но за революция в България !
  • 12 лелемале

    3 2 Отговор
    Абе хора, чипосвайте колите на малките си деца (до 24-25-26-27) години с електронни ограничители (ДА ИМА И ТАКИВА ЧИПОВЕ). Как може да дадеш на 18 годишен 350-400 коня автомобил (къде ви е мозъка). Нямам нищо против мощните, скъпи и добре изглеждащи автомобили (даже си имам). Ма като го дадеш на келеша да не може да дига повече от 80км/ч и да ускорява като икономичен автомобил във режим ''КЕЛЕШ''.(ДЪРТАКА, КАТО ГО КАРА ВЕЧЕ СЕ Е ПОИЗТРЯСКВАЛ ТУК-ТАМЕ И ЗНАЕ И Е ДРУГО...ИМА ЕДНО НАУМ ПОНЕ). Мисля, че имаха и различни програми на ключовете. ''ВСЯКА ГОДИНА МУ ДИГАЙ С ПО 20 км и 20-30 коня''(АКО НЕ ПРАВИ ПРОСТОТИИ). Като се знам и аз какви простотии правех на времето ..лошо ми става. (ЕТО РЕАЛНО РЕШЕНИЕ, А НЕ ПЛЮВАНЕ И ТЪПИЗМИ БЕЗ РЕАЛНИ РЕЗУЛТАТИ .... И КОЙ, КОЛКО БИЛ БОГАТ ...ПРОСТОТИИ СТАВАТ И С КОШНИЦИ, (КАТО ГИ НАБРИМЧАТ). НЕ БОГАТСТВОТО ИЛИ НЕЩО ДРУГО, А ТЪПОТАТАА НА ПОВЕЧЕТО БАЩИЦИ ТАМ Е... ИМА РЕШЕНИЯ ЗА ВСИЧКО.... АМА КЪСНО...МОЖЕШЕ ДА СЕ РАЗМИНАТ ВСИЧКИ ЗАСЕГНАТИ ПО-ЛЕКО :( (Бог да ги прости хората)
  • 13 мъжкар

    5 2 Отговор
    ЕЕххх ся да вземат да разследват и баща му от къде има тая транспортна фирма.Ей такива като тва заслужават затвор но от комунистически тип коъто включва оскъдна храна тежък труд бой и е....не всеки ден.А адвокатчето дето е казало че това келешче като го няма едва ли не фирмата щяла да претърпи огромна загуба трябва да му прави компания в съседната килия.Кво ми дремеза фирмата на някакъв къмунист при положение че 4 деца остават без препитание.Сега трябва бащата на келеша с аудито да поеме издръжката на всичките деца докато навършат 25 годишна възраст като им плати даже и образованието.
  • 14 Гадняр

    3 1 Отговор
    Най-много ме е яд, че тези хора очакват справедливост, а такава няма!
    Докато са продажни тия п...ли съдийте е все ще сме си така.
    А умното и добро дете скоро ще забрави за всичко, че и книжката не му взели.
    Скапани и нещастни, долни душици!
  • 15 Stoyan

    2 1 Отговор
    Хора , не оставяйте нещата така , протестирайте , покажете позиция , вдигнете шум , викайте медиите и ще има присъда , която да покаже на останалата част от обществото , че колкото и да си богат , да имаш богати родители , да си добър ,честен , умен , ако убиеш с превишена скорост по непредпазливост , дори след лека консумация на алкохол 2-ма човека и вкараш 3-ти в критично състояние , трябва да лежиш в затвора , дори и да си най-добрият човек на света , стане ли това ,трява затвор, задължителен е затвор ...
  • 16 гост

    3 1 Отговор
    Наглото к....ленце с една дузина произшествия и продължава да убива хора без да му пука . Явно не си е намерил майстора още,щото като го намери и баща му и дядо му няма да могат да го отърват .
  • 17 Господ

    0 0 Отговор
    Трудно ми е да определя кой е прав и кой е крив в тази ситуация. Може би Любомир е свестен човек, но с твърде несериозно отношение към шофирането и безотговорност към последиците от грешките. Но брат му се оказва, че е далеч по-лош. Той е к..вар и лигльо с доста съмнителен морал.