2 695 0

Прокуратурата протестира освобождаването на Любомир Трайков

Димитрина Ковачева

Окръжна прокуратура - Пловдив внесе протест в съда против определението на Окръжен съд - Пловдив за взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 15 000 лева спрямо Любомир Трайков, на 26 г., привлечен като обвиняем за причиняване на смърт на повече от едно лице и на телесни повреди на повече от едно лице при управление на моторно превозно средство в пияно състояние.

На 18 ноември 2016 г., около 1,20 ч. през нощта,в Пловдив на кръстовището на бул. "Руски" и ул. "Ген. Данаил Николаев", при управление на лек автомобил, марка "Ауди А7", в пияно състояние, Любомир Трайков е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на две лица и телесни повреди на други две лица. Четиримата пострадали са пътували в лек автомобил, марка "Пежо 405".

Окръжна прокуратура-Пловдив протестира съдебния акт, с който на 21 ноември 2016 г. е отхвърлено искането й за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Любомир Трайков. Становището на Окръжна прокуратура-Пловдив е, че в случая именно „задържането под стража“ спрямо обвиняемия се явява адекватната и законосъобразна мярка за неотклонение.

Пловдив / България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай