Last news in Fakti

23 Ноември, 2016 03:31 3 853 8

Двама убийци на свобода по-рано

  • убийци-
  • свобода
Двама убийци на свобода по-рано - 1

Двама лишени от свобода, осъдени за много тежки престъпления, бяха пуснати условно предсрочно от бургаския окръжен съд, съобщи "24 часа".

Със свито сърце те освобождавам, обърна се съдия Събчо Събев към 29-годишния Иван Стаматов от Оризаре. Той е с 8-годишна присъда за причиняване на тежка телесна повреда с последвала смърт. Мелето е станало заради жена, тя също е пострадала, но по-леко. Според зам. шефа на затвора Методи Владимиров престоят зад решетките - 5 години и 7 месеца, много променил Стаматов, а оценката на риска показва сериозно снишение.

Съдия Събев, който е сред най-опитните в наказателната колегия на Бургаския окръжен съд, изрази съмнение, но все пак реши да даде шанс на Стаматов, който щял да работи в строителството след пускането си. Един от мотивите на магистрата е, че издръжката, която държавата осигурява на затворника е доста над пенсиите на повечето възрастни.

Две години и няколко месеца предсрочно от затвора излиза и Петър Петров от Сливен - с 20-годишна присъда за гнусно престъпление. Петров блудствал с дете и след това го е умъртвил. Докато е бил зад решетките никой от семейството му не го потърсил. Баща е на три деца, но не поддържал връзка с тях. Един от въпросите, но който трябваше да отговорят пандизчиите бе какво ще къде ще живеят и какво ще правят като свободни хора. Ще започна отначало, отговори Петров. Имал на сметка 180 лв.

Прокуратурата се противопостави и на двете предложения за условно предсрочно освобождаване. Съдът отказа да пусне условно предсрочно трафикант на дрога, осъден на 10 години и 7 месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 информиран

    2 0 Отговор
    шумът на парите............................................
  • 2 Ставамрано

    5 0 Отговор
    Точно така, браво !!!! Пуснете убииците и изнасилвачите и приберете тези,които са откраднали хляб за да се нахранят или тези хванати с един джойнт, онези които не са си платили гражданската или лепят винетката с плюнка също са за затвора.
  • 3 Тошибиян

    2 0 Отговор
    Обесете ги бе
  • 4 pllam

    1 0 Отговор
    Представяте ли си какви хора се разхождат по улиците?!?
    Необвинявам съдията,има система с която оценяват кой се е поправил и кой не,друг е въпроса че няма как това да е истина за всички,и аз мога да се престоря на всичко за свобода ако съм на тяхно място...
  • 5 Васичка Атанасова

    1 1 Отговор
    лоши новини но
    реалността е тази
  • 6 Едикой си

    0 0 Отговор
    Предлагам този съдия да иде на тяхно място в затвора ако тия двамата съгрешат пак...
  • 7 МАК

    1 0 Отговор
    Този с мелето по-мога да разбера. Като стане така, кой-кого е въпрос на събитие. Но този с малкото дете, как ще го освобождаваш бе. Боклукът трябва да изгние в затвора.
  • 8 Красимир велчев-горките афганистанци.

    0 0 Отговор
    ,,че настъпи невиждано беззаконие и любовта на мнозинството,ще охладнее,,
    Исус христос-евангелие от матея.