1 789 2

Снегозащитна ограда оцеля само ден, откраднаха я

Калина Петрова

Установена е липсата на 60 м снегозащитна ограда и стълбовете, за които е била поставена ден по-рано на път Оходен – Борован. По второкласния път преминава трафикът за Враца и ферибот Оряхово.

500 метра от снегозащитната мрежа е монтирана от пътноподдържащата фирма в понеделник, на 21 ноември т. г. Липсата на 60 метра от нея (между км 27 и км 28 ) е установена при обход на републиканската пътна мрежа във вторник, 22 ноември 2016 г.

Предпазните огради се поставят от пътноподдържащите дружества за тяхна сметка, за да се възпрепятства натрупването на преспи на пътното пътно при обилен снеговалеж и силен вятър. Загражденията са икономически ефективни и доказани средства за защита и улесняват зимното поддържане на пътната мрежа. Снегозащитни мрежи са поставени например по път Варна – Добрич, Айтоски проход, АМ „Хемус“, в участъка от Шумен до Варна, Видин – Враца, Монтана – с. Студено буче, Монтана – с. Вирове и т. н.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1234
  Отговор
  1 19:50  23.11.16
  У когото я намерят да го накажат пет години той да разрива снега в този участък дето е откраднал мрежата,и чак след пет години да я монтират отново и ТОЙ да отговаря за опазването и.И ако изчезне някъде мрежа пак той да чисти докато намерят другия крадец.Иначе няма управия.
 • снежко
  Отговор
  2 23:46  23.11.16
  Някои Андрешко или Цигандрешко я евзел да си загражда оФците! Беден народ, беден и крадлив!

Напиши коментар:


Публикувай